. . Sesiunea iunie- iulie a examenului de bacalaureat 2016 debutează astăzi, 13 iunie, cu desfășurarea probelor de competențe, urmând ca probele scrise să se deruleze din 4 iulie și până în 8 iulie (a.c.). Peste 1.300 de elevi din județ s-au înscris la această sesiune, arată datele Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Covasna.

Potrivit calendarului sesiunii iunie-iulie a  examenului de bacalaureat național, în perioada 13 – 15 iunie se derulează proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A.

Între 15- 17 iunie este programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B, între 21-24 iunie –evaluarea competențelor digitale- proba D, iar între 27 iunie – 1 iulie – evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C.

Începând din 4 iulie (a.c.) se vor derula probele scrise din cadrul primei sesiuni a examenului de bacalaureat- seria acestora fiind deschisă de proba scrisă la limba și literatura română – proba E) a). În 5 iulie va avea loc proba scrisă la limba și literatura maternă – proba E)b), în 6 iulie, proba obligatorie a profilului E)c), iar în 8 iulie, proba la alegere a profilului și specializării – proba E)d).

Afișarea rezultatelor este programată în 12 iulie (a.c.), până la ora 16.00, în aceeași zi urmând să se depună contestații (între orele 16.00 – 20.00), rezolvarea acestora  fiind programată între 13 și 15 iulie (a.c.). Afișarea rezultatelor finale este programată pentru data de 16 iulie (a.c.).

Conform datelor Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna, la examenul de bacalaureat național, sesiunea iunie – iulie 2016 vor participa 1.305 elevi, din cele 18 licee teoretice și tehnologice, 377 elevi fiind de la secția română, 928 de la secția maghiară.  Din totalul elevilor înscriși la această sesiune, 156 sunt din promoția anterioară și 1.149, din promoția curentă.

Mai puțini elevi înscriși, față de sesiunea iunie- iulie 2015

Aceeași sursă arată că la sesiunea iunie –iulie a examenului de bacalaureat de anul acesta s-au înscris mai puțini elevi față de sesiunea iunie-iulie 2015.

„Raportat la sesiunea iunie – iulie 2015, când s-au înscris 1.520 de elevi, anul acesta s-au înscris cu 215 elevi mai puțin.”- au transmis reprezentanții IȘJ Covasna.

Potrivit aceleiași surse, atât în perioada derulării examenelor de competențe, cât și în cea a derulării probelor scrise, sălile de examen vor fi supravegheate audio – video.

„Conducerea IȘJ Covasna, prin Comisia județeană de Bacalaureat, se ocupă de organizarea examenului de Bacalaureat în vederea asigurării condițiilor optime de desfășurare a acestui examen național. Le dorim tuturor candidaților din acest an succes la examen!” – au transmis reprezentanții IȘJ Covasna.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail