. . Partidul Naţional Liberal (PNL) cere UDMR să susţină desemnarea unui viceprimar român în oraşul-staţiune Covasna, unde comunitatea românească deţine o pondere de aproape 35%.

Consilierul local Gheorghe Tabalai a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că în staţiunea Covasna nu a mai existat nici primar şi nici viceprimar român de 26 de ani şi consideră îndreptăţită cererea de a fi numit un viceprimar de etnie română.

„Merg pe principiul că, dacă la nivel naţional, UDMR clamează tot timpul drepturile minorităţilor şi dreptul de a avea cât mai multe posibilităţi de a se exprima, de a-şi proteja identitatea culturală, şi politică, administrativă, de a reuşi să facă ceva pentru cei pe care îi reprezintă, atunci sunt îndreptăţit şi eu să clamez acelaşi lucru. Şi să dea şi ei dovadă de, să zicem, o discriminare pozitivă pentru cei 35% români şi să binevoiască să numească un viceprimar român după 26 de ani în care românii din Covasna au fost vitregiţi de a avea un viceprimar şi pe care şi-l doresc cu toţii”, a declarat Gheorghe Tabalai.

Potrivit acestuia, în Consiliul local Covasna, dominat de UDMR, au intrat cinci consilieri români, doi din partea PNL, doi din partea alianţei PSD-ALDE şi un independent.

Preşedintele PNL Covasna, Codruţ Opaiţ, a menţionat, prin comparaţie, că, în urma unei înţelegeri politice în plan local, pentru postul de viceprimar al Aradului va fi numit un etnic maghiar, din rândul celor doi consilieri UDMR care au acces în forul aleşilor locali.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

www.agerpres.ro

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail