. . Preşedintele organizaţiei PNL a municipiului Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a renunţat la mandatul de consilier local, câştigat la alegerile din 5 iunie, în urma refuzului UDMR de a-l susţine pentru postul de viceprimar al oraşului.

Locul său în forul aleşilor locali va fi luat de actriţa şi regizoarea Mirela Bucur, a treia pe lista de candidaţi a PNL, care va face echipă cu Liviu Comăneci.

Anunţul a fost făcut vineri, într-o conferinţă de presă, de către preşedintele organizaţiei judeţene, Codruţ Opaiţ, care i-a mulţumit public lui Mădălin Guruianu pentru implicare şi pentru contribuţia pe care a avut-o la „scorul bun” pe care PNL Covasna l-a obţinut la recentele alegeri locale.

Opaiţ a menţionat că Mădălin Guruianu, care a candidat atât pentru funcţia de primar, cât şi pe lista de consilieri locali cu scopul declarat de a obţine ulterior postul de viceprimar, a avut o campanie electorală „foarte bună şi pozitivă”, în ciuda „atacurilor suburbane” venite din partea unor contracandidaţi.

„Mădălin Guruianu va lăsa un gol în comunitatea locală, un gol greu de umplut (…) Sperăm că nu se va retrage de tot din politică”, a spus Codruţ Opaiţ.

Guruianu a arătat în repetate rânduri că, în ultimii 25 de ani, municipiul Sfântu Gheorghe nu a avut nici primar şi nici viceprimar român, iar desemnarea sa pe acest post ar fi reprezentat „un mesaj de normalitate”, dar şi „o recunoaştere” a eforturilor pe care le-a făcut de-a lungul anilor pentru o mai bună convieţuire interetnică. El a postat joi seară pe pagina sa de socializare un mesaj prin care anunţă că a „oficializat” retragerea din Consiliul Local al municipiului Sfântul Gheorghe.

„Astăzi am oficializat cele declarate anterior. După mai bine de un deceniu de implicare puternică, cu mult respect faţă de cei care m-au susţinut pe parcursul anilor, români şi maghiari deopotrivă, tineri sau mai puţin tineri, oameni din Sfântu Gheorghe sau de oriunde din alte părţi ale ţării sau lumii, dar cu dezamăgirea în urma deciziei unei conduceri UDMR a oraşului, lipsită de viziune şi complet lipsită de empatie faţă de minoritarii români din zonă… Din păcate, gesturi de genul acesta aruncă în derizoriu mesajele UDMR pro normalitate şi pro minoritate, la nivel naţional. Dar, poate mă înşel eu (…) Pentru mine politica a fost doar un mijloc, nu un scop în sine. Ce relevanţă are dacă rămân în politică la Sfântu Gheorghe sau Bucureşti, dacă scopul pentru care am intrat, relaţii bune între români şi maghiari, este boicotat atât de extremiştii din ambele tabere – ştiam şi mă aşteptam la asta, dar şi de către cei moderaţi. A fost o ştachetă logică (desemnarea sa ca viceprimar – n.r), urmare a demersurilor din ultimii ani. Păcat că nu a existat viziune pe termen mediu şi lung din partea reprezentanţilor majoritarilor”, a scris Mădălin Guruianu.

Retragerea din politică nu presupune şi retragerea din viaţa publică, a precizat Guruianu, potrivit căruia, deşi are două locuri de muncă în alte zone ale ţării, nu se va muta definitiv din Sfântu Gheorghe şi va continua să se implice în diverse proiecte ce vizează comunitatea locală.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, reales în funcţie pentru a treia oară, a opinat că Mădălin Guruianu a intrat în campania electorală cu un proiect „nepregătit” şi „şantajist”, el nepurtând, în prealabil, nici o discuţie pe această temă cu reprezentanţii UDMR, care vor deţine în continuare majoritatea în Consiliul Local Municipal.

UDMR i-a nominalizat pentru funcţiile de viceprimari ai municipiului Sfântu Gheorghe pe Sztakics Eva şi Toth Birtan Csaba.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

www.agerpres.ro

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail