După atâtea zile de ploaie rece iată, azi de Înălţare, ne-a dăruit Dumnezeu o zi frumoasă, însorită şi liniştită. 

 Tulgheşenii s-au adunat ca de fiecare dată la această zi  de mare praznic  la bisericuţa monument de la Pârâul lui Marc,  să se îmbrace din nou, în  bucuria înălţării preaiubitului Fiu,  să-şi omagieze eroii şi odată cu ei, pe toţi cei plecaţi ai lor.

Cu drapelele tricolore în frunte şi coroane de flori, elevii Şcolii Gimnaziale Tulgheş au pornit încolonaţi spre bisericuţă, acolo  unde,  în fiecare an la zi de Înălţare, înălţăm şi noi rugăciuni şi cântece în memoria şi onoarea celor care

şi-au dat viaţa pentru ca noi, urmaşii lor, să ne putem bucura de plaiurile acestea atât de frumoase şi dăruite de Dumnezeu,  în pace şi bună înţelegere.

După obişnuitul Tedeum, înălţarea jertfelor sfinţite şi intonarea Imnului de Stat,  Dl.Primar  Marcel Vancu . . ,  de curând reales în fruntea comunei, ne-a  impresionat  în mod deosebit cu alocuţiunea  dumnealui care s-a dovedit a fi o foarte frumoasă filă de istorie locală şi nu numai.

A  urmat  depunerea de coroane,  după care programul literar – artistic   realizat de copiii şcolii, ne-a îmbălsămat sufletele.

Corul  clasei a – V-a   dirijat de d-na profesoară Mihaela Vătămanu,  s- a împletit  cu poeziile elevilor  din calele I- IV, ca o poveste  ce se ridica spre cer, iar lumea, asculta aşa cum doar în copilărie mai ascultam legendele istorice  spuse pe la şezători de bătrânii noştri.

După spectacolul răsplătit din plin cu aplauzele celor prezenţi,  am mai stat la o poză de grup pe treptele monumentului, ne- am  oprit la o poveste  pe cerdacul bisericuţei de lemn,  am mărturisit   încă odată că ,,Hristos s-a înălţat” şi-apoi, am plecat spre case mulţumiţi şi fericiţi că iată,  ne-a învrednicit Dumnezeu să sărbătorim împreună  şi în acest an, Înălţarea şi, să ne omagiem în pace eroii.

Hristos s-a înălţat!

 

                                                                     Lăcrămioara Pop,

                                                                     Referent, Cămin Cultural Tulgheş

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail