Prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu, a convocat, miercuri, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă în urma depistării unui focar de scarlatină la o grădiniţă din municipiul Sfântu Gheorghe. . .

Prefectul a menţionat că primele cazuri au apărut în cursul săptămânii trecute la două grupe de copii de la Grădiniţa „Pinocchio”, unde a fost suspendată activitatea pentru a se face dezinfecţie. Potrivit acestuia, se ia în calcul varianta închiderii temporare a unităţii, pentru a se preveni extinderea focarului.

„Am fost informaţi de Direcţia de Sănătate Publică despre faptul că au fost recoltate un număr de 33 de probe pentru analize de la două grupe de copii. În prima grupă, din 18 probe opt au fost pozitive, iar din a doua, din 15 s-au constatat 11 pozitive. În urma acestor analize s-a dispus ca din 4 iunie şi până pe 8 iunie să fie închise cele două grupe, unde s-a făcut dezinfecţie, însă azi se analizează posibilitatea, mai exact necesitatea suspendării activităţii întregii unităţi, pentru că se pare că focarul e în extindere. Am convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă la ora 15,30 pentru a vedea exact care este situaţia şi ce măsuri mai trebuie luate la nivelul acestei unităţi pentru a stinge focarul”, a declarat prefectul Sebastian Cucu.

La această grădiniţă a mai existat în iarnă suspiciune de scarlatină, a mai spus prefectul.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail