Cea de-a 32-a ediție a concursului interdisciplinar „Pui de brad”, debutează astăzi, 9 iunie, la Crasna, peste 90 de copii din țară fiind așteptați la eveniment.

Concursul este organizat de Clubul Copiilor Întorsura Buzăului, în parteneriat cu Palatul Copiilor Sfântu Gheorghe și Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Covasna și cuprinde mai multe probe, printre care: proba de ecoturism sportiv, tetratlon modern: ciclo-cros, cros, rafting-cros, înot-cros, orientare sportivă de zi și de noapte, proba ecologică, proba culinară și nu numai.

Potrivit directorului Palatului Copiilor Sfântu Gheorghe, Kerekes Jeno, competiția se desfășoară în perioada 9- 12 iunie, majoritatea activităților având loc la Crasna.

„Concursul este la ediția 32, este un concurs interdisciplinar (…), printre cele mai importante probe se numără orientarea turistică, de zi și de noapte, și ecoturismul, dar și proba de tetratlon – ce cuprinde alergare, mers cu bicicleta, cu barca și nu numai; avem și o probă culinară. Practic, totul se va desfășura la Crasna, în tabăra de la Crasna și în localitate. La partea de ecoturism dorim să urcăm cu copiii la Lacul Vulturilor, aflat în Munții Siriului.”- a declarat directorul Palatului Copiilor, Kerekes Jeno.

Potrivit acestuia, la concurs sunt așteptați peste 90 de elevi – de la unități de învățământ și palate și cluburi ale copiilor din țară.

Participând la această competiție, aceștia vor avea ocazia să pună în aplicare cunoștințele acumulate în diverse domenii, să-și dezvolte capacitatea de comunicare, de explorare și alte capacități, dar și să cunoască județul.

„Prin acest concurs, dorim, printre altele, să arătăm că și activitățile extrașcolare sunt la fel de importante ca și cele formale și vrem ca, prin aceste concursuri, participanții să cunoască și județul, zona noastră (…)”- a declarat Kerekes Jeno.

. . Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail