. . ALDE Covasna, care se află la limita pragului electoral pentru intrarea în Consiliul Judeţean, a înregistrat, marţi, o cerere la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) prin care solicită recalcularea voturilor obţinute de această formaţiune politică la alegerile locale de duminică.

Copreşedintele organizaţiei, Dan Suciu a declarat pentru AGERPRES că, potrivit rezultatelor comunicate de BEJ, ALDE a obţinut un procent de 4,95%, lipsindu-i doar 36 de voturi pentru a trece pragul electoral şi a intra în Consiliul Judeţean Covasna.

„Am depus astăzi o contestaţie, pentru că, în urma confruntării datelor, am constatat neconcordanţe între numărătoarea noastră paralelă, datele postate pe site-ul oficial al Biroului Electoral Central şi rezultatele de la BEJ. Am cerut recalcularea numărului de voturi obţinute de ALDE, pentru că noi presupunem că au fost trecute greşit, respectiv nu au fost luate în calcul unele secţii de votare. Suntem la o diferenţă de 36 de voturi de a intra în Consiliul Judeţean. Conform BEJ, am obţinut 4,95%, iar această diferenţă de 0,05% constă în doi consilieri judeţeni ALDE sau niciunul”, a declarat Dan Suciu.

Potrivit acestuia, contestaţia depusă de ALDE ar putea fi analizată în cursul zilei de astăzi.

În urma alegerilor de duminică, UDMR a obţinut 20 de locuri în Consiliul Judeţean Covasna, PNL, PSD şi Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania câte trei fiecare şi Partidul Civic Maghiar, două locuri.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

www.agerpres.ro

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail