. . Elevi și preșcolari din județul Covasna au participat la etapa națională a proiectului european intitulat „Europa în școală”, inițiat de Consiliul Europei și coordonat la nivel național de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCȘ), și au obținut diverse premii.

Proiectul a avut ca temă „Stop violenței împotriva fetelor și femeilor” și  s-a desfășurat în cadrul a două secțiuni: artistică și literară.

Secțiunea artistică s-a adresat persoanelor cu vârsta cuprinsă între 4-10 ani, 11-13 ani, 14-16, 17- 21 de ani – fiind acceptate lucrări de pictură,  desen, sculptură, fotografie, dar și poster sau frescă, sau proiecte constând în filme video, jocuri (inclusiv  jocuri animate în format electronic), respectând tema amintită.

Secțiunea literară s-a desfășurat pe aceleași categorii de vârstă și a presupus realizarea și înscrierea în concurs a unor lucrări literare redactate în limba română (eseu, documentar, poezie, piesă de teatru pentru radio/televiziune, ziar, lucrare de cercetare), respectând tema dată.

La concurs au participat 28 de elevi și preșcolari din județ.

La etapa națională, o parte dintre aceștia au fost obținut premii sau mențiuni.

Rezultatele au fost postate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Covasna, www.isj.educv.ro, la secțiunea „inspector educativ”.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail