. . Au început înscrierile la programul „MOL pentru promovarea talentelor”. Derulat pe plan național pe bază de concurs de proiecte, acesta pune la dispoziția tinerilor talentați și cu rezultate bune la sport și la arte, un fond de 350.000 de lei acordat de MOL România.
Cea de-a XI-a ediție a programului a fost lansată, miercuri, de către MOL România și Fundația pentru Comunitate, printr-o expoziție comună a tinerilor artiști plastici din Iași, București, Târgu Mureș, Corbeni (Argeș) și Bacău, sponsorizați în anii anteriori.
Programul se adresează elevilor născuți între anii 1998 și 2008 inclusiv, sau echipelor de sport și ansamblurilor artistice, compuse din elevi din categoria de vârstă menționată, care îşi desfăşoară actitivatea sportivă, respectiv cea artistică în România, care au nevoie de sprijin financiar pentru continuarea și dezvoltarea activității.
Într-un comunicat de presă transmis redacției „Mesagerul de Covasna” de către organizatori, se arată că în cadrul celor zece ediții anterioare ale programului, MOL România a acordat 1.090 de sponsorizări în valoare de peste 2.500.000 de lei unui număr de 1.664 de sportivi și tineri artiști din toată țara, unii dintre ei obținând finanțare de mai multe ori.
„Programul dispune de un fond total de 350.000 lei, sumele fiind alocate tinerilor sportivi sau artişti cu vârste între 8 şi 18 ani respectiv pentru categoria 18+, care au nevoie de susţinere în scopul participării la concursuri sau achiziţiei de echipamente şi materiale.” – se arată în comunicat.
Conform regulamentului programului, un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru: achiziţionare de materiale, echipament, instrumente sau alte produse necesare pregătirii solicitantului în vederea obţinerii de performanţe în domeniul sportiv sau artistic (cu precizarea că nu se acceptă solicitările de achiziționare a unor mijloace fixe pentru dotarea sălilor de sport); acoperirea cheltuielilor de transport pentru participanţi, ca să poată ajunge la concursuri internaţionale şi naţionale, antrenamente, tabere de antrenament, cantonamente, respectiv competiţii, tabere de profil, cursuri, expoziţii, concerte.
„Din finanțarea totală a ediţiei a XI-a, 160.000 lei sunt destinați sportului, 120.000 lei domeniului artelor și 70.000 lei pentru categoria de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în ultimii ani și au depășit vârsta majoratului.” – se arată în comunicatul de presă.
Solicitările pot fi depuse până la data de 18 iunie 2016, iar dosarul de participare trebuie să cuprindă material precum: formularul de aplicare completat; ofertă (oferte) de preţ valabile pentru cumpărarea produselor prevăzute; declaraţia părintelui / reprezentantului legal; declaraţia de susţinere din partea antrenorului / profesorului pregătitor; documentaţia rezultatelor anterioare ale aplicantului din anii 2015 și 2016 (tabel și copiile diplomelor sau liste de rezultate descărcate de pe site-urile oficiale ale concursurilor); fotografii, înregistrări audio video pentru categoria arte pe suport CD sau DVD și articole, apariții în mass media despre performanțe (constituie avantaj).

Conform comunicatului, solicitările vor fi evaluate de două jurii de specialitate. Preşedintele juriului la secţiunea sport este Violeta Beclea-Székely, campioană europeană la atletism şi doctor în sport, iar la secţiunea artă violonistul Albert Márkos, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj.
Rezultatele vor fi publicate pe site-urile www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro până la data de 15 august 2016, iar câştigătorii vor fi înștiințați în scris până pe 30 august 2016.
Detaliile programului și date despre organizatorii acestuia pot fi găsite pe www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro.
Trupa de teatru independent „Osono” din Sfântu Gheorghe s-a numărat printre câștigătorii edițiilor anterioare.
Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail