. . Un număr mare de muzee din toată ţara au sărbătorit și în anul 2016 Noaptea Muzeelor”, propunând publicului expoziţii diversificate, spectacole, proiecţii şi evenimente speciale.

Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni a găzduit sâmbătă, 21 mai,  pentru a 9-a oară în oraşul Sfântu Gheorghe „Noaptea Muzeelor”, prin oferirea de acces gratuit publicului la toate expoziţiile şi activităţile organizate.

Cu ocazia acestui eveniment, MNCR a avut deschise toate cele patru sedii și anume: Expoziţia „Aşezarea preistorică Păuleni Ciuc Dâmbul Cetăţii”, de la sediul central din str. Gábor Áron, nr.16, Sf.Gheorghe, jud.Covasna, Prima Şcoală Românească din Sf.Gheorghe, jud.Covasna, Casa Memorială „Romulus Cioflec” din Araci,comuna Vâlcele și Muzeul Oltului şi Mureşului Superior din Miercurea-Ciuc, jud.Harghita.

Într-un comunicat de presă transmis către redacția nopastră de reprezentanții MNCR se menționează: „Pentru cei mici, dar nu numai, am pregătit jocuri interactive dar şi ateliere creative, pornind de la tematica expoziţiilor. Ne-am jucat, dar am și învățat lucruri noi şi interesante.

La sediul central am organizat un atelier de scriere cu pana, unul de scriere pe tăblițe, dar și ateliere de pictură pe figurine din gips și ateliere de confecționat diferite obiecte din carton, hârtie creponată etc.

Toți cei care au vizitat sediul central au plecat acasă și cu un mesaj de dat mai departe.

La Casa Memorială „Romulus Cioflec” din Araci,comuna Vâlcele vizitatorii au descoperit „exponatele vedetă” și au aflat povestea acestora. Doamna profesoară Luminița Cornea a fost coordonatoarea evenimentului de la acest punct muzeal și a reușit să atragă vizitatorii la acest eveniment prin activitățile deosebite.

La punctul muzeal Prima Şcoală Românească din Sf.Gheorghe, muzeograful Florin Herțeg și-a așteptat vizitatorii cu informații interesante, dar și cu un atelier de scriere pe tăblițe.

La sediul M.N.C.R din Miercurea -Ciuc, „Muzeul Oltului şi Mureşului Superior”, vizitatorii au aflat povestea unui exponat-vedetă specific, întâlnit în casele ţărăneşti de odinioară: lada de zestre cu o vechime apreciabilă, datând din anul 1876. De asemenea muzeograful Ana Dobreanu a oferit celor prezenți ghidaj de specialitate în cadrul expoziţiilor „Interior tradiţional” şi „Apele minerale din estul Transilvaniei”.

Organizatorii mulțumesc tuturor celor care au vizitat punctele muzeale ale Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni și speră că ați petrecut o seară frumoasă și interesantă participând la acest eveniment de nivel european.”

Echipa M.N.C.R  a fost formată din:  Cristina Felea-Baubec-coordonator eveniment, Luminița Cornea, Ana Dobreanu, Florin Herțeg, Mirela Mureșan, Eugenia Filip, Laura Dănilă, Eva Delczeg, Ileana Sas, Teodora Gheorghiță și  Monica Arseni.

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail