. .

Cu ocazia Zilei Mondiale a Copiilor, Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe organizează un concurs de desen destinat copiilor de grădiniță.

Ziua copilului a fost menționată pentru prima dată la Geneva, la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor, în august 1925. Atunci, 54 de reprezentanți din diferite țări au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului.În anul 1954 Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea ca în fiecare Stat să fie instituită o zi mondială a copilului, la data pe care o considerau de cuviință. În vreme ce aproximativ 50 de țări, printre care și România, sărbătoresc „Ziua copilului” pe data de 1 iunie, Organizația Națiunilor Unite marchează această zi la 20 noiembrie, data la care au fost adoptate Declarația Drepturilor Copilului în 1959 și Convenția asupra Drepturilor Copilului, în 1989.

Cu acest prilej, Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe organizează un concurs de desen, destinat copiilor de grădiniță, pe tema „Am fost la spital”.  Trei dintre cei mai talentați micuți artiști vor fi premiațide către conducerea instituției, urmând ca cele mai frumoase creații să fie expuse în permanență la secțiile cu profil pediatric.Totodată, instituția își va rezerva dreptul de ale utiliza pe site-ul, respectiv profilul de Facebook al spitalului și pe alte materiale publicitare.

Lucrările celor mici trebuie să conțină atașat numele și prenumele acestora, vârsta/grupa din care fac parte, numele instituției de învățământ și numele coordonatorului. Desenele pot fi înscrise la secretariatul instituției până luni, 23 mai.

Ioana Ardeleanu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail