. . Centrul de cercetări subacvatice din Sfântu Gheorghe organizează, în perioada vacanţei de primăvară, cursuri de scufundări pentru copii, la piscina din municipiu.

Szabo Kolos, unul dintre coordonatorii programului, a declarat marţi pentru AGERPRES că el durează o oră şi include pregătirea teoretică şi 30 de minute de scufundare.

„Vom face fotografii sub apă, vom juca şah şi vom organiza şi o căutare de comori. Pot participa nu numai copiii, ci şi adulţii”, a declarat Szabo Kolos.

El a menţionat că aceste cursuri vin în continuarea programului „Şcoala altfel”, în care Centrul de cercetări subacvatice s-a implicat şi în acest an, şi care s-a bucurat de mare succes în rândul copiilor.

„Am avut peste 500 de copii la „Şcoala altfel”, care au primit informaţii legate de mediul subacvatic şi tehnicile de scufundare”, a mai spus Szabo Kolos.

Anul trecut, Centrul de cercetări subacvatice a organizat, în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă „Alutus” din judeţul Covasna, un proiect pilot de educaţie ecologică a tinerilor, intitulat „Incursiune în lumea apelor”, prin intermediul căruia le-a oferit posibilitatea de a face scufundări şi de a explora lumea subacvatică. Cursurile au avut loc la lacul artificial amenajat în localitatea Dalnic.

Centrul de cercetări subacvatice a fost fondat de scafandrul Szabo Jeno, care are o experienţă de peste două decenii şi jumătate în acest domeniu, şi care în studenţie a lucrat cu căpitanul Jacques Ives Cousteau şi a făcut parte din echipa care a descoperit cetatea scufundată Callatis.

Oana Mălina Negrea/ AGERPRES 

www.agerpres.ro

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail