Foto: M.D.C

. . Mai multe cadre didactice care predau în  școlile din comuna Barcani au participat, ieri,  la diverse activități practice, menite să fie folosite mai apoi la clase.

În cadrul cercului pedagogic care se desfășoară semestrial, conform programelor stabilite de către Inspectoratele Școlare Județene, cadrele didactice ale școlilor din Lădăuți, Sărămaș și Barcani s-au reunit pentru a desfășura mai multe activități practice, menite a fi puse în aplicare, ulterior, la clase.

Vorbindu-ne despre activitățile desfășurate în cursul zilei de ieri, directorul școlii gimnaziale Barcani, prof. Cătălin Vasile Petcu ne-a spus: „La momentul acesta Școala Gimnazială Barcani este compusă din 3 structuri: Grădinița Barcani, Școala Lădăuți și Școala Sărămaș, plus Școala-centru Barcani. Astăzi, 7 aprilie, ne-am întâlnit cu toate cadrele didactice din domeniile Geografie, Biologie, Fizică, Chimie și Limba Română, la cercul pedagogic care, de obicei se desfășoară semestrial, dar anul acesta a existat o problemă de calendar și s-a ținut doar în semestrul al doilea. În cursul zilei de astăzi ( ieri- n.red)  au fost realizate mai multe activități pe domenii: în cursul dimineții am avut o prezentare power point a zonei, a depresiunii Țării Buzaielor și de asemenea o prezentare power point a școlii, după care Biologie, Geografie, Fizică și Chimie. Ne-am deplasat la Grădinița Barcani unde am plantat niște salcâmi și niște cireși pe care i-am primit printr-un proiect în care ne-am înscris cu școala, am fost întrebați dacă avem spațiu unde să plantăm la școală, am răspuns afirmativ, și atunci cei de la Garda de Mediu ne-au trimis 6-7 specii de pomi, inclusiv gard viu. Ne-am deplasat apoi la fabrica „Milkcom” din Sărămaș (n.red. poducător de brânzeturi situat în zona Carpaților de Curbură, respectiv în zona Întorsura Buzăului) unde am urmărit procesul tehnologic, iar mai apoi, la herghelia de cai de aici din comuna Barcani, a domnului Tiberiu Hermenean, unde am putut admira exemplare frumoase din mai multe rase de cai. Am mai avut o activitate practică în zona Lughet, în apropiere, am făcut măsurători simple, legate de apă în general, de viteza și pH-ul apei, pH-ul solului. Am desfășurat o serie de activități practice, ușoare și atractive, astfel încât să fie utilizate mai apoi la clasă, împreună cu elevii.”

În cadrul activităţilor de cerc pedagogic, cadrele didactice au prilejul să-şi valorifice propria experienţă printr-un schimb real de idei şi practici didactice, împărtăşindu-și experienţa. Activităţile metodico-stiinţifice şi psihopedagogice realizate prin intermediul cercurilor pedagogice, reunesc semestrial, educatori, învăţători, maiştri-instructori, profesori, directori, cadre didactice încadrate în centrele de asistenţă psihopedagogică, în învăţământul special, în palate si cluburi ale copiilor.

Ioana Ardeleanu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail