. . Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, care este cercetat de DNA într-un dosar legat de atribuirea unor contracte de modernizare a infrastructurii oraşului, a declarat joi că îşi va lua concediu fără plată pentru cele 60 de zile cât se află sub control judiciar.

„În următoarele 60 de zile nu pot intra în Primărie, deci nu-mi pot desfăşura activitatea de primar, prin urmare am decis ca de mâine să îmi iau concediu fără plată, pentru că, dacă nu pot munci, nu mi se pare corect să iau salariu. Control judiciar înseamnă că nu pot părăsi ţara, nu am dreptul să mă întâlnesc cu ceilalţi colegi din Primărie, cu reprezentanţii BERD şi ai firmelor implicate în contract (…) Vreau să îi rog pe colegii mei din Primărie (…) să fie şi mai eficienţi decât până acum, (…) am încredere în ei, ştiu că sunt oameni corecţi, cinstiţi şi muncitori şi această comunitate are nevoie de ei acum mai mult decât oricând”, a declarat Antal Arpad, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a mai spus că creditul luat de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), care face obiectul dosarului, a fost utilizat conform contractului şi aşteaptă ca procurorii DNA să se edifice asupra acestui lucru. „Practic, din creditul de aproape 12 milioane de euro am utilizat mai puţin de jumătate, iar fiecare eurocent a fost cheltuit pe ce s-a contractat, nu se pune problema să fi fost folosiţi pentru altceva. Şi nici nu aveam această posibilitate, pentru că BERD a monitorizat fiecare mişcare în ce priveşte acest contract”, a mai spus Antal Arpad.

Primarul a menţionat că, din păcate, din cauza anchetei în desfăşurare, contractul nu va putea fi dus mai departe, iar oraşul şi cetăţenii vor pierde „câteva milioane de euro” ce ar fi urmat să fie investiţi în infrastructură.

Antal a mai menţionat că a fost impresionat de numărul mare de oameni din ţară şi străinătate care l-au susţinut în aceste zile şi a dorit să le mulţumească public pentru acest lucru.

Procurorii DNA au dispus miercuri seară punerea sub control judiciar a primarului Antal Arpad, anchetat într-un dosar legat de atribuirea unor contracte de modernizare a unor străzi şi trotuare, realizarea de piste pentru biciclişti şi iluminat public, printr-un credit de la BERD.

Procurorii au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, interdicţia de a-şi exercita funcţia, de a părăsi ţara şi de a intra în contact cu angajaţi ai Primăriei. El este acuzat de utilizare în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice, dacă fapta este săvârşită în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail