Crucea Roșie Română continuă parteneriatul cu lanțul farmaceutic Help Net, prin organizarea de cursuri pentru acordarea primului ajutor, atât la sediul central din București, cât și în alte 12 farmacii Help Net de la nivel național.

. . Ieri, într-o postare pe pagina oficială a Crucii Roșii – Filiala Sfântu Gheorghe, reprezentanții anunțau continuarea parteneriatului cu farmaciile Help Net, prin organizarea de cursuri de prim ajutor de bază, atât la sediul central din Bucureşti, cât şi în 12 farmacii Help Net la nivel naţional: „Parteneriatul are ca scop principal informarea şi pregătirea personalului Help Net în acordarea primului ajutor. Proiectul este un proces continuu, el derulându-se şi în acest an pentru ca un număr cât mai mare de farmacii Help Net să aibă personal pregătit pentru acordarea primului ajutor de bază. În plus, în perioada următoare, Help Net va dota o parte din farmacii cu defibrilatoare.” – se arată în anunțul făcut de aceștia.

„Săptămâna aceasta și săptămâna viitoare vom avea o discuție cu cei care conduc farmaciile din Sfântu Gheorghe, trebuie să stabilim câți angajați vor beneficia de cursuri în oraș. Cred că aceste cursuri se vor desfășura în luna martie, și în funcție de câți angajați vor beneficia de pregătirea aceasta, vom stabili și durata cursului. Ori vom organiza cursurile separat, ori vom organiza un curs de prim ajutor, care se va desfășura împreună cu alți participanți. Săptămâna viitoare vom lua legătura cu farmacia HelpNet din oraș pentru a stabili mai multe detalii.” – a explicat reprezentanta Crucii Roșii – filiala Sfântu Gheorghe,  Opra Zsófia-Szende.

Totodată, în perioada următoare, o parte dintre farmaciile Help Net vor fi dotate și cu defibrilatoare, iar lista farmaciilor care vor fi pregătite pentru a acorda primul ajutor va putea fi găsită și pe site-ul www.helpnet.ro.

Ioana Ardeleanu 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail