Fundaţia Comunitară Covasna (HKA) din Sfântu Gheorghe a lansat miercuri o consultare publică privind utilizarea sumei de 59.952 lei, colectată prin intermediul programului ‘Card comunitar’.

Conducerea fundaţiei a precizat că aşteaptă propuneri din partea cetăţenilor până pe data de 22 februarie, pe baza acestora urmând să fie stabilite „nevoile comunităţii” şi proiecte ce vor fi finanţate din aceşti bani.

Potrivit directorului executiv al fundaţiei, Bereczki Kinga, programul „Card Comunitar”, lansat în anul 2011, se bucură de succes, la ora actuală în judeţul Covasna existând peste 24 000 de utilizatori de carduri comunitare şi aproape 30 de magazine partenere. Acestea din urmă au acceptat să doneze un anumit procent de vânzările pe carduri comunitare în contul fundaţiei, iar astfel, în ultimii patru ani s-au strâns mai mult de 500.000 de lei. Banii au fost folosiţi pentru finanţarea a peste 140 de proiecte civice selectate pe baza sugestiilor venite din partea cetăţenilor, cum ar fi burse pentru elevi talentaţi, finanţarea de excursii şcolare şi amenajarea de terenuri de joacă, parcuri fitness şi mese de ping-pong în spaţii publice.

Fundaţia Comunitară a organizat de-a lungul timpului şi alte campanii de strângere de fonduri pentru finanţarea unor proiecte comunitare, printre acestea numărându-se „Pedalează pentru un scop bun”, „Licitaţie Civilă” şi „Opt ore peste program”.

„Fundaţia a fost înfiinţată din iniţiativa unor întreprinzători locali şi reprezentanţi al unor organizaţii civile şi din fonduri private în scopul de a dezvolta comunitatea locală. Pe baza rezultatelor celor cinci ani de activitate se poate afirma, că iniţiativa a fost una de succes, din ce în ce mai multe persoane se implică în acţiunile şi programele comunitare, întărind în acest fel spiritul comunitar, încrederea, loialitatea şi spiritul de a acţiona’, a declarat Bereczki Kinga.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES . .

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail