La sfârşitul săptămânii trecute, restaurantul Orchidea Events a găzduit cea de-a XVIII-a ediţie a Topului Firmelor, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Covasna, în cadrul căreia societăţile comerciale cu performanţe deosebite în domeniile lor de activitate au fost premiate.
Cea de-a XVIII-a ediţie a Topului judeţean al firmelor a reprezentat, potrivit preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna, dipl. ec Herman Rosner „un eveniment de referinţă în viaţa comunităţii de afaceri a judeţului, desfăşurându-se sub semnul «norilor» şi turbulenţelor generate de criza economică, ceea ce conferă un plus de «greutate» şi valoare firmelor nominalizate în top Covasna”.
La eveniment au luat parte reprezentanţi ai societăţilor comerciale, ai organizaţiilor şi ai instituţiilor din judeţ, dar şi personalităţi. Topul a fost realizat pe mai multe domenii de activitate şi pe grupe de mărimi.
Din cele 4.834 de firme care au depus bilanţul aferent exerciţiului financiar 2010, un număr de 1.431 au corespuns criteriilor de eligibilitate, cu 6,2% procente mai puţine ca în 2009, iar 893 firme (cu 52% mai multe faţă de 2009) au devenit laureate ale topului.
Cifra de afaceri realizată de firmele din Top, în 2010, însumează 2.829 milioane de lei, reprezentând 60,8% din cifra de afaceri realizată pe judeţ, cu o creştere de 12, 4% faţă de anul 2009.
Preşedintele CCI Covasna, dipl. ec. Herman Rosner, a declarat: „Viziunea, inovaţia, flexibilitatea şi pozitivismul sunt calităţi dovedite, atestate de cifre, ale managerilor/ administratorilor firmelor clasate în Top. Este onorant şi semnificativ faptul că, bună parte din firmele premiate, nu în ultimul rând cele situate în Top 100, sunt membre ale Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna”.
Prezent la eveniment, primarul municipiului, Antal Arpad a declarat că va sprijini, în continuare, sfera de afaceri. „Noi vă ajutăm cu ceea ce putem. Nu putem cu foarte multe, însă, vă putem ajuta cu menţinerea cotei de impozit pe clădiri – după cum ştiţi, conform legii cota ar putea fi de 1,8 %, iar la noi este de doar 1,2% – şi nu avem în intenţie să o creştem, ceea ce înseamnă că la firmele din municipiu rămân, anual, peste 20 de miliarde de lei.
Ana Alina Costache