După vacanța de o săptămână, elevii și preșcolarii se întorc la școală și la grădiniță luni, 15 februarie (a.c.), când va începe cel de-al doilea semestru al acestui an școlar. . .

Conform Ordinului de Ministru privind aprobarea structurii anului şcolar 2015-2016, luni, 15 februarie, va debuta semestrul al II-lea, cursurile urmând să se desfășoare în contunuu, până în 22 aprilie, după care va urma vacanța de primăvară – cuprinsă între 23 aprilie – 3 mai 2016. Cursurile semestrului al doilea vor fi reluate în 4 mai și se vor desfășura până în 24 iunie, urmând ca din 25 iunie și până în 11 septembrie să se deruleze vacanța de vară.

În perioada următoare, unii elevi vor susține simulări ale examenelor naționale. Conform Ordinului Ministrului- nr. 3069/14.01.2016, între 22 – 24 februarie, se va desfășura, la nivel național, simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a, rezultatele urmând a fi afișate în data de 4 martie (a.c.). Luna viitoare, între 7 și 10 martie se va desfășura simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat – pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a, rezultatele fiind afișate în data de 18 martie (a.c.).

În luna mai sunt programate examenele naționale pentru elevii mai mici. Mai exact, în perioada 23 mai – 10 iunie (a.c) sunt programate să se desfășoare Evaluările Naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a. Conform calendarului, primii care vor susține Evaluările Naționale sunt elevii claselor a VI-a. Vor urma apoi Evaluările Naționale la care vor participa elevii de clasa a IV-a și apoi cei de clasa a II-a.

Anul şcolar 2015 – 2016 are 36 de săptămâni de cursuri, însumând 175 de zile lucrătoare, se arată în Ordinul Ministrului Educației și Cercetării Științifice  – privind structura anului școlar 2015 – 2016. Excepții fac anumite clase, nivele de studiu.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail