. . Centrul de Asistenţă şi Tratament al Asociaţiei Distroficilor Muscular din România (ADMR) și sediul de la Vâlcele al Asociației a fost închis, momentan, din lipsa fondurilor pentru acoperirea cheltuielilor pentru încălzirea spațiului.

Președinta ADMR, Maria Teodorescu, a declarat ieri că Centrul de Asistenţă şi Tratament al Asociaţiei Distroficilor Muscular din România (ADMR) și sediul de la Vâlcele al Asociației – a fost închis, temporar, în luna decembrie a anului trecut, din cauza problemelor cu încălzirea.

„Sistemul de încălzire necesită reparații, pentru că nu mai funcționează cum trebuie. Costurile se ridică la 4.600 lei, conform devizului firmei contractate. Firma <<S.C DANINA STAR>> din Brașov, ne-a oferit suma de 3.000 de lei, însă ne mai trebuie diferența de 1.600 de lei. Ultima oară când am avut activitate la sediu, a fost în data de 3 decembrie, când am marcat <<Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități>>. Apoi, am fost nevoiți să închidem Centrul și sediul, temporar, din cauza problemei amintite, dar și din cauză că nu am avut lemne pentru încălzire. Costul acestora se ridică în jurul sumei de 5.000 de lei, pentru perioada iernii. Suprafață este mare – de 220 metri pătrați. ”, a declarat președinta ADMR, Maria Teodorescu.

Potrivit acesteia,Centrul de Asistenţă şi Tratament al Asociaţiei Distroficilor Muscular din România (ADMR) de la Vâlcele a fost inaugurat în luna noiembrie a anului 2011, are zece locuri de cazare și, prin activitățile derulate acolo, se dorește să se vină în sprijinul persoanelor cu distrofie musculară.

„Când am reabilitat sediul de la Vâlcele al Asociației, un sediu național, ne-am propus să facem un centru de îngrijire și de asistență, să venim în sprijinul acelor mame ai căror copii erau la tratament la Spitalul de la Vâlcele, dar și să derulăm activități, proiecte pentru persoanele cu distrofie musculară”, a amintit președinta Asociației, Maria Teodorescu.

Potrivit acesteia, în primii ani de la construirea Centrului, indiferent de anotimp, membri ai Asociației din toate colțurile țării veneau și se cazau pentru câteva zile, sau chiar pentru câteva săptămâni la sediul ADMR. Participau la ateliere de creație, socializau și petreceau timp în aer liber și toate acestea, aveau impact pozitiv asupra stării psihice a persoanelor cu distrofie musculară, a precizat Maria Teodorescu.

Aceasta a menționat că mai multe persoane și-au anunțat deja intenția de a se caza la Centrul de la Vâlcele, în lunile următoare.

„Ne-am dori să găsim sprijin financiar, să găsim sponsori, pentru a putea deschide mai repede Centrul. Mulți membri ai Asociației își doresc să vină la Vâlcele…și pentru primăvară deja și-au anunțat prezența, deci, de aceea ne-am dori să rezolvăm până atunci problema la sistemul de încălzire și să avem totul pus la punct, ca să putem deschide Centrul și sediul.” – a spus Maria Teodorescu.

Potrivit acesteia, cei care doresc să sprijine Asociaţia o pot face donând, făcând sponsorizări, redirecţionând cei 2% din impozitul pe venit către A.D.M.R, dar și ”donând” din timpul lor pentru se implica în activitatea acesteia.

Datele de identificare ale Asociaţiei sunt:

ASOCIAŢIA DISTROFICILOR MUSCULAR DIN ROMÂNIA- COD FISCAL 8896012 Str. Băilor, Nr. 197, Loc. Vâlcele, Jud. Covasna, Tel.: +4 0720.04.98.19, E-mail: [email protected]; COD IBAN LEI BCR: Suc. Sf. Gheorghe, Jud. Covasna, RO 41 RNCB 0124038009330001, COD IBAN VALUTĂ: RO 14 RNCB 0124038009330002, COD SWIFT BCR–RNCB ROBU.

Informații suplimentare privind activitatea ADMR pot fi aflate accesând site-ul acesteia,www.mdaromania.ro.

 

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail