. . În cadrul programului „Sfântu Gheorghe Sprijină Sportul!”, Consiliul Local Sfântu Gheorghe oferă, pentru al optulea an consecutiv, finanțare nerambursabilă din bugetul local pentru proiecte sportive care vor fi înscrise la Sesiunea I de selecție.

Consilierul local Mădălin Guruianu, membru al comisiei de evaluare, a menționat că  de 8 ani de când s-a înființat Comisia de Tineret și Sport există o anumită zonă de proiecte sportive pe care asociațiile le pot depune, de două ori pe an: la începutul anului, după ce trece bugetul și în partea a doua a anului, pentru a putea obține finanțare de la Consiliul Local. Acesta a precizat că tot din 2008 există anumite proiecte separate pentru tineret, unde pot aplica doar ONG-urile de tineret, care au acest lucru specificat în statut,  și care beneficiază la rândul lor de o anumită sumă de bani, împărțită pe două semestre.  „Din câte știu suma este 100.000 la tineret; la sport (…) sunt mai multe echipe, inclusiv sporturile profesioniste, nu doar cele de amatori, echipa de baschet, echipa de fotbal, cea de futsal, iar sumele sunt mai mari, dar este irelevant deocamdată; vestea cea bună  este că se pot depune proiecte. (…) Sunt mulți bani alocați la bugetul pentru sport, la tineret sunt într-adevăr mai puțini, dar având în vedere că ONG-urile acestea nu sunt chiar multe în Sfântu Gheorghe – vorbim doar de cele care au tineretul trecut în domeniul de activitate, altfel nu pot depune – acolo, 100.000 de lei este o sumă consistentă.” – a explicat Mădălin Guruianu.

Programul sprijină activităţile sportive care au o importanţă şi relevanţă pentru comunitatea locală, scopul său fiind promovarea sportului de performanţă, prin valorificarea aptitudinilor individuale într-un sistem organizat, de selecţie, de pregătire, competiţie, pentru ameliorarea rezultatelor sportive, realizarea de recorduri sau obţinerea victoriei; practicarea sportului pentru sănătate, educaţie, recreere ca parte integrantă a modului de viaţă, în vederea menţinerii stării de sănătate a individului şi societăţii, asigurarea condiţiilor optime pentru pregătirea şi desfăşurarea activităţilor de pregătire şi competiţionale.

„(…) Sunt două sesiuni de proiecte pe an, ei au timp două săptămâni să depună proiectul, să completeze formularele care sunt deja pe pagina de internet a Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, după care se semnează un contract cu Primăria, și trebuie să deconteze sumele conform tuturor normelor în vigoare. Ambele proiecte (n.red. cele sportive și cele pentru tineret) au termen până în 25 februarie (a.c.): ele se depun, se încheie contractul și trebuie să deconteze suma pe care au obținut-o, întâi o cheltuiesc apoi primesc banii în cont. (…) La tineret sunt 100.000 de lei pentru ONG-uri strict pentru tineret, iar la cele sportive sunt mai mulți bani din motive obiective, acolo vorbim deja de niște echipe profesioniste care ne reprezintă la cel mai mare nivel și tocmai vorbim de echipa de baschet care a câștigat Cupa României, de futsal- care este în prima ligă și de fotbal- care sper să avanseze în divizia B anul acesta. Practic sunt justificate sumele pentru că vorbim de cheltuieli mult mai mari decât pentru o activitate de weekend pe care o poți avea în liceu, cum sunt cele pentru tineret. Acolo vorbim de campionate care durează, nu doar un sfârșit de săptămână sau chiar de o săptămână, și vorbim de o echipă care trebuie susținută pe parcursul unui an calendaristic.” – a mai explicat consilierul local Mădălin Guruianu.

Documentaţia sesiunii de selecţie poate fi procurată de la biroul nr. 2 al Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, de luni până vineri, între orele 08:00 – 13:00, iar termenul pentru depunerea dosarelor, în cazul ambelor proiecte (atât pentru cele sportive cât și pentru tineret) este până pe data de 25 februarie a.c., ora 12:00. Informații suplimentare și regulamentul de participare sunt disponibile pe pagina oficială a Primăriei.

 

Ioana Ardeleanu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail