Instituția Prefectului județului Covasna se va implica, începând de anul acesta, în reîmpădurirea domeniilor forestiere ale țării.

Prefectul județului Covasna, Sebastian Cucu spune că instituția pe care acesta o conduce se va implica anul acesta într-un proiect menit să regenereze domeniile forestiere ale României, lucru cu adevărat binevenit în contextul în care defrișările din ultimii ani au lăsat urme adânci în pădurile tării.

„Ne vom alia unui proiect care se numește „Plantează în România”; este un proiect care are mai mulți parteneri, atât din zona publică cât și din zona Organizațiilor Non – Guvernamentale, iar principalul partener este Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Sigur, noi avem ca și partener apropiat Instituția Prefectului județului Brașov.” – a explicat Sebastian Cucu.

Potrivit acestuia, inițiatorii și partenerii proiectului își propun să planteze în cursul acestui an circa 350.000 de puieți la nivel național, iar pentru anul 2017 se dorește plantarea a peste 1 milion de puieți.

„Astăzi am primit această propunere și am fost de acord, urmează să primim toate datele proiectului (…) sigur va trebui să cooptăm și primării  care vor fi dispuse să participe în program.” – a mai spus prefectul.

Acest nou proiect este similar proiectului „Plantăm fapte bune” prin care în cursul anului 2013 au fost plantați cca 6000 de puieți în comuna Vâlcele, iar în luna noiembrie a anul trecut, cu ajutorul a 500 de voluntari din județele Covasna și Brașov, au fost plantați 10.000 de puieți în localitatea Belin, pe un teren de două hectare pus la dispoziție de autoritatea locală.

. . Ioana Ardeleanu

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail