Federaţia Română de Rugby organizează un curs de inițiere în arbitrajul de rugby – tag. Persoanele interesate să participe, se pot înscrie până vineri.

Cursul va avea loc sâmbătă, 6 februarie (a.c.), la Cluj –Napoca, sub coordonarea Direcției de Dezvoltare Transilvania din cadrul Federației Române de Rugby (FRR) și va fi susținut de arbitrul internațional Vlad Iordăchescu.

„Cursul va avea loc în ziua de 06 februarie 2016, orele 11.30, la Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca. (adresa: Splaiul Independenței Nr.6) și îl va avea ca lector pe domnul Vlad Iordăchescu, arbitru internațional și arbitrul numărul 1 din România, la ora actuală. Cursanții vor primi diplome eliberate de către FRR. Cursul este gratuit, are durata de o oră/o oră jumătate, după care participanții sunt invitați să vizioneze meciul de rugby dintre România și Portugalia care se va desfășura pe Stadionul CLUJ ARENA.” – a declarat Sorin Rus, directorul regional de dezvoltare Transilvania – Sud din cadrul FRR – regiune ce cuprinde opt județe, printre care și Covasna.

Potrivit acestuia, persoanele interesate să participe se pot înscrie până vineri, 5 februarie (a.c.).

***

Rugby –tag este o versiune a jocului de rugby, fără contactat direct cu adversarul, versiunea fiind adresată, în principal școlarilor.

Referindu-se la direcția pe care o are în prezent rugby-ul la nivelul județului Covasna, directorul regional de dezvoltare Transilvania – Sud, Sorin Rus, a declarat recent, pentru ”Mesagerul de Covasna”, că, momentan, aproximativ 20 de profesori covăsneni sunt implicați în proiecte ale FRR privind rugby-ul și rugby- tag-ul:

„Județul Covasna este un județ care promite foarte mult!”- a declarat directorul regional Sorin Rus.

 

Acesta a transmis și un mesaj covăsnenilor, cititorilor „Mesagerul de Covasna”: „Aș vrea să  adresez un îndemn de a le îndruma pașii copiilor spre sport în general și spre rugby, în mod deosebit, pentru a putea vedea în cel mai scurt timp posibil, o schimbare de atitudine și de comportament civic, datorită acestor valori deosebite pe care le cultivă rugby-ul:  altruism, respect și încredere de sine.”- a declarat Sorin Rus.

Informații despre activitatea Federației Române de Rugby pot fi aflate accesând site-ul acesteia, www.frr.ro.

Ana Alina Costache

  . .

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail