. . Desemnarea candidatului PNL pentru Primăria oraşului Întorsura Buzăului a generat o dispută între copreşedinţii organizaţiei, senatorul Marius Obreja acuzându-l pe Codruţ Opaiţ că face presiuni” pentru a-şi impune favoritul.

Marius Obreja a declarat ieri, pentru AGERPRES, că anunţarea publică a numelui candidatului „înainte de parcurgerea tuturor etapelor interne şi statutare de partid este o eroare” pe care nu o agrează.

„Consider aceste anunţuri grăbite ca pe o presiune făcută de colegii proveniţi din PDL asupra colegilor proveniţi din PNL. Campania electorală şi finalizarea candidaturilor la alegerile locale constituie un proces complex care nu se poate încheia cu măsuri pripite”, a afirmat Marius Obreja.

El a ţinut să menţioneze că „nu face troc” cu foştii PDL-işti, acceptându-le propunerea pentru Primăria Întorsura Buzăului în schimbul susţinerii candidaturii sale pentru un nou mandat de parlamentar, aşa cum se vehiculează. „Nu fac acest troc. Candidatura mea nu are nimic de-a face cu astfel de înţelegeri (…) Dacă voi candida la parlamentare, îmi voi face campanie electorală”, a mai spus Obreja, adăugând că din considerente „colegiale” nu-şi va „ridica fusta mai sus de genunchi” şi nu va dezvălui alte lucruri nefuncţionale din interiorul organizaţiei.

Codruţ Opaiţ afirmă că l-a informat în prealabil pe Marius Obreja cu privire la intenţia sa de a face public numele viitorului candidat, respectiv Alin Popica, funcţionar în cadrul Serviciului Finanţe al Primăriei Întorsura Buzăului. „L-am pus în temă cu privire la anunţarea publică a candidatului, desemnat în urma votului Biroului permanent judeţean”, a declarat pentru AGERPRES, copreşedintele PNL Covasna, Codruţ Opaiţ.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail