Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului din cadrul Consiliului Judeţean Covasna şi-a propus ca anul acesta să atragă un număr mai mare de turişti străini în judeţ, printre categoriile vizate cu prioritate numărându-se persoanele de vârsta a treia.

Reprezentantul asociaţiei, Albert Zoltan, a declarat pentru AGERPRES că, în baza sprijinului acordat de judeţele înfrăţite Veszprem şi Zala din Ungaria, judeţul Covasna participă, în colaborare cu şapte parteneri din mai multe ţări, la proiectul internaţional „OFF TO SPAS”, ce are ca scop dezvoltarea unor pachete de turism pentru sănătate. Potrivit acestuia, ofertele ţintesc în primul rând piaţa scandinavă şi cea germană.

„Proiectul nostru vizează crearea unor produse balneo-turistice pentru vârstnici, pentru seniori, care au mai mult timp liber, au mai puţini bani şi au probleme de sănătate sau sunt mai conştienţi de necesitatea prevenţiei (…) Avem parteneri din Ungaria, Suedia şi Belgia (…) şi este o provocare pentru noi să intrăm în circuit”, a declarat Albert Zoltan.

El a menţionat că anul trecut reprezentanţi ai mai multor asociaţii şi cluburi de seniori, precum şi ai unor agenţii de turism din străinătate au participat la un study-tour în judeţul Covasna şi au fost impresionaţi de potenţialul balnear al acestuia.

„Au fost prezenţi nouă participanţi (…) şi le-a plăcut foarte mult aici. Noi ce am vrut, să le prezentăm metoda Covasna bazată pe emanaţii de bioxid de carbon şi prezenţa apei minerale (…) Avem hoteluri cu baze de tratament şi wellness, ceea ce este important pentru că oamenii preferă aceste servicii (…) Ce nu le-a plăcut, şi asta ştim şi noi, că împrejurimile nu sunt prea aranjate (…) şi că au avut de parcurs o distanţă destul de mare de la Bucureşti. Dar în rest le-a plăcut ca şi experienţă totală, au zis că merită văzut şi că merită să vină aici (…) Ţinta este vârsta a treia prin acest proiect, dar sunt mai multe grupuri ţintă şi pe piaţa românească pe care vrem să le atragem, să vină să se relaxeze în judeţul Covasna în condiţii deosebite (…) Suntem conştienţi că avem nevoie de noi clienţi”, a mai spus Albert Zoltan.

El a menţionat că infrastructura turistică a judeţului s-a modernizat în ultimii ani şi au fost deschise mai multe hoteluri de patru stele cu bază proprie de tratament şi spa. În plus, oaspeţii au parte de circuite şi programe diversificate ce le oferă posibilitatea de a descoperi frumuseţea naturii, precum şi specificul multietnic şi multicultural al zonei.

. . Oana Mălina Negrea/AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail