. . Se împlinesc 97 de ani de la realizarea Marii Uniri. 1Decembrie este o zi minunată pentru poporul român , zi pe care trebuie să ne-o amintim cu toţii şi să ne bucurăm împreună deoarece  strămoşii au făcut eforturi deosebite şi s- au jertfit ca noi să trăim astăzi într –o ţară liberă şi frumoasă.

An de an sărbătorim alături de elevi  Ziua Naţională a României şi de fiecare dată încercăm să le aducem ceva nou care să-i sensibilizeze, care să-i facă  mândri de ţara lor, de originile lor româneşti. În acest an, elevii clasei a IV a A de la LICEUL ,,KOROSI  CSOMA  SANDOR” alături de doamna lor învăţătoare, Condrea Veronica,  au aniversat ziua de 1Decembrie într-o atmosferă sărbătorească, încărcată de emoţie şi respect faţă de valorile naţionale.

Programul dedicat  aestei zile ,,1 DECEMBRIE  –ZIUA TUTUROR ROMÂNILOR”   a început cu un concurs de istorie între  echipe pe o tematică pregătită din timp  care i-a provocat pe micuţii  elevi din clasa a IV a să îşi arate cunoştinţele, talentul şi desigur patriotismul.

 

Momentele artistice au fost intercalate în cadrul concursului de istorie cuprinzând cântece şi poezii patriotice din diferite perioade istorice, precum şi o expoziţie de desene pe această temă amenajată în sala Casei de Cultură din Covasna.

Alături de aceştia au fost invitaţi părinţii elevilor precum şi doamnele învăţătoare Butyka Eniko, Munteanu Daniela şi Urzică Maria, fiind în juriu, apoi   s-au bucurat alături de cei mici cântând şi dansând împreună ,,Hora Unirii.”

După încheierea programului, toți elevii au primit diplome și premii care le vor aduce aminte mereu de această sărbătoare şi de sentimentul că nimic ce se face cu trudă şi dorinţă, nu se uită. Felicitări concurenţilor!

Prof.înv.primar Munteanu Daniela

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail