. . La Sfânta Mănăstire de pe dealul Mărcuşului are loc sâmbătă 28 noiembrie,  de la ora 12.30,  parastasul marelui duhovnic român Nil Efrim, acum la 3 ani de la mutarea sa la Dumnezeu.

Începând cu ora 10,30, Maica Stareţă Serafima Comșa îi invită  pe toţi cei care doresc să ia parte   la această slujbă de pioasă aducere aminte şi de pomenire înaintea lui Dumnezeu a celui care a slujit atâţia ani cu devotament şi abnegaţie pe dealul Mărcuşului. De aici, cuvântul acestui mare duhovnic român a fost auzit de cei din zonă, dar şi de mulţi fii duhovniceşti din ţară şi chiar din străinătate – printre cei ajutaţi de Părintele Nil, numărându-se creştini români, maghiari şi de alte naţionalităţi.

Părintele NIL a iubit mult copiii… Pentru aceasta, aici s-a înfinţat si o asociaţie. Asociaţia de Binefacere „Sfânta Iustina” a fost înfiinţată în cadrul Sfintei Mănăstiri Mărcuş din jud. Covasna, în scopul adăpostirii fetiţelor orfane sau abandonate de părintii lor în maternitate. Casa familială a început a fi construită din anul 2001, de către Maica Stareţă Serafima COMŞA  cu sprijinul nemijlocit la Părintelui NIL Efrim.

Pentru cei ce l-au cunoscut, a fost o grea pierdere, dar şi o alinare, pentru că de acolo de Sus, Părintele NIL ne ajută mai mult şi mai repede. Toţi ce s-au rugat la dânsul, au primit ajutor imediat.

Matei Schinteie 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail