Consiliul local Sfântu Gheorghe a aprobat ieri suplimentarea cu 120.000 de lei a bugetului programului multianual . . Sfântu Gheorghe, capitala culturală a ţinutului secuiesc”, suma adăugându-se celor 400.000 de lei alocaţi anterior pentru derularea unor proiecte şi acţiuni culturale. 

Şefa Biroului de Imagine, Organizarea de Evenimente Culturale şi Tourinfo din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe, Tamas Barta Monika, a solicitat mărirea bugetului pe considerentul că anul acesta, în centrul municipiului, aflat în curs de reabilitare şi modernizare, au avut loc o serie de evenimente sub genericul „Sfântu Gheorghe mizează pe cultură”, care nu au fost prevăzute iniţial în program, concertele, proiecţiile de film în aer liber şi lecturile de teatru atrăgând în acest spaţiu un număr mare de spectatori.

Suplimentarea bugetului a fost motivată şi prin invitarea Teatrului Naţional din Serbia, care va juca pe 11 decembrie la Sfântu Gheorghe spectacolul „Moartea lui Ivan Ilici”, în regia lui Tomi Janezic.

Coordonatorii programului sunt de părere că şi acest eveniment va contribui la creşterea valorii culturale a municipiului Sfântu Gheorghe, care, de altfel, şi-a depus candidatura pentru titlul „Capitala culturală europeană 2021” în numele „ţinutului secuiesc”, fiind susţinut de mai multe oraşe din judeţele Covasna şi Harghita.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail