. . Șomerii din județul Covasna, dar și din celelalte județe ale țării ar putea primi în curând indemnizația de șomaj pe cardul Prepaid, card special conceput în acest sens, în cadrul unui proiect amplu, implementat de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).

Urmare a acestui proiect, sistemul informatic intitulat ”StartPrepaid” ar putea fi folosit în curând și în județul Covasna. Acest sistem va asigura mijloacele electronice necesare pentru emiterea, înregistrarea, stocarea, gestionarea și raportarea informațiilor referitoare la plata indemnizațiilor de șomaj către beneficiarii acestora.

Directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna, Kelemen Tibor, a declarat că acest sistem presupune, de fapt, emiterea unui card bancar pe care va fi virată indemnizația de șomaj. Cardul va fi emis de către banca aleasă în urma unei licitații:

” În momentul de față vom testa acest sistem, prin emiterea unui card pentru un șomer care va dobândi o experiență privind utilizarea acestuia (…), iar ulterior, printr-o licitație la nivel național se va emite acest card, de la o bancă, în limita a 100.000 de bucăți, prin care se va realiza plata indemnizațiilor de șomaj”, a declarat directorul executiv al AJOFM Covasna.

Șomerii nu vor fi obligați să folosească un astfel de card, acesta fiind opțional.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail