În anul 1989, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a hotărât ca anual a doua zi de miercuri a lunii octombrie să fie declarată Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscurilor Dezastrelor Naturale.

Cu acest prilej, în data de 12.10.2011 la nivelul celor trei subunități ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Mihai Viteazul” al județului Covasna – Detașamentul de Pompieri Sf. Gheorghe, Secția de Pompieri Tg. Secuiesc și Pichetul de Pompieri Întorsura Buzăului – se va organiza Ziua Porților Deschise în intervalul orar 12:00 – 15:00.

La sediul inspectoratului se va organiza și un punct de informare preventivă cu materiale referitoare la principalele riscuri la care este supus județul nostru precum și modul în care cetățenii se pot proteja în cazul producerii acestora.

Deși este mai puțin cunoscută, această latură preventivă a activității desfășurată de către personalul inspectoratului nu este deloc lipsită de importanță, întrucât cunoașterea unor reguli elementare de comportare în cazul producerii unor dezastre poate salva vieți, mai ales că, în ultima perioadă de timp, mai precis anul trecut, în județul Covasna inundațiile au produs decesul unei persoane şi pagube importante.

Tot în aria activităților cu caracter preventiv se înscrie și campania națională „O casă sigură – o viață-n plus” care în acest an are ca temă inundațiile și prin intermediul căreia personalul inspectoratului dorește să promoveze modul corect de comportare în situația producerii acestei situații de urgență.

ISU COVASNA

COMPARTIMENTUL  INFORMARE ŞI  RELAŢII  PUBLICE

Lt. Maria – Veronica Cocerhan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail