Fundația „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe continuă înscrierile la Festivalul de colinde și obiceiuri „Crăciunul la români”, pe care îl va organiza în luna decembrie. Formații și grupuri de colindători din mai multe județe, dar și din afara granițelor țării au anunțat deja participarea.

Preşedinta Fundaţiei, doamna prof. ing. Maria Peligrad, a declarat că Festivalul de colinde și obiceiuri de iarnă „Crăciunul la români”, ajuns la cea de-a XXV-a ediţie, se va desfăşura în perioada 7 – 14 decembrie (a.c.) și are ca scop promovarea tradiţiilor și obiceiurilor de iarnă. Evenimentul aduce laolaltă, an de an, zeci de formații din județ, din afara județului și chiar și din afara granițelor țării.

La ediția de anul acesta, au confirmat deja participarea formații din țară, dar și din Bulgaria și Republica Moldova.

„Avem confirmarea prezenței din partea unor grupuri de colindători români din Vidin (Bulgaria) și Cahul (Republica Moldova), dar, desigur, și din partea unor formații, grupuri din județ și din alte județe”, a spus prof. ing. Maria Peligrad.

Aceasta a menționat că înscrierile continuă până în data de 28 noiembrie (a.c.).

„Cei interesați să își prezinte programul artistic în cadrul evenimentului vor trebui să consulte regulamentul Festivalului și să completeze formularul de înscriere și câteva documente (fişa de prezentare, un tabel nominal cu persoanele care fac parte din formaţie), ce pot fi descărcate de pe site–ul Fundației, www.fmvcov.ro. Acestea vor trebui trimise – online (la adresele: [email protected], [email protected]) sau pe adresa Fundaţiei „Mihai Viteazul” (str. Libertăţii, nr. 7, Sfântu Gheorghe, jud. Covasna, cod poştal 520008)”, a spus prof. ing. Maria Peligrad Organizatorii vor lua legătura ulterior cu cei care s-au înscris.

. .

„Precizăm că participanții trebuie să respecte timpul acordat, specificat în regulament și programul ce va fi anunțat”, a spus prof. ing. Maria Peligrad.

Aceasta a menționat că structura Festivalului de anul acesta este asemănătoare celei din anii precedenți – activitățile desfășurându-se pe parcursul a mai multe zile, în mai multe localități din județ. Locațiile evenimentului și programul vor fi comunicate ulterior, au anunțat organizatorii.

„Programul este încă în curs de formare, însă miniconcertele de colinde susţinute de preşcolari şi şcolari, prezentarea formațiilor, parada portului popular, momente artistice și spectacole de gală vor fi și de această dată câteva elemente importante ale Festivalului”, a spus prof. ing. Maria Peligrad.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail