O delegaţie compusă din medici oncologi – specialişti din cadrul clinicii „Anadolu” din Istanbul (Turcia) va fi prezentă la Braşov, în data de 3 decembrie (a.c.), pentru a oferi gratuit consultaţii pacienţilor din zonă şi nu numai.

Doi medici din cadrul Spitalului „Anadolu Medical Center” – Prof. Dr. FATIH GUCER, Expert în Ginecologie Oncologică şi Prof. Dr. FATIH AGALAR – expert în Chirurgie Oncologică – cu specializare în chirurgia gastrointestinală (colon şi rect), chirurgia endocrină (tiroidă) şi chirurgia sânului, vor acorda consultanţă medicală gratuită pacienţilor din România, în data de 3 decembrie, la „Kronwell Hotel” din Braşov, în sala de conferinţe „Kotler”, începând cu ora 10,00.

Întâlnirea este facilitată de ”Asociaţia Mamelor Independente”, o organizație nonprofit, fondată la începutul acestui an și care este deschisă persoanelor din toată țara: „Pentru noi este o onoare să putem aduce specialiștii spitalului <<Anadolu>> mai aproape de pacienții din Brașov și nu numai. <<Anadolu Medical Center>> (Istanbul, Turcia) este o instituţie medicală de referinţă în Europa, care furnizează expertiză de specialitate de cel mai înalt nivel şi tratamente de ultimă generaţie în oncologie şi sănătatea femeii. Evenimentul de pe 3 decembrie se adresează celor care doresc să beneficieze de încă o opinie medicală. Menționăm că traducerea în limba română va fi asigurată, a declarat Alina Deaconu, fondatoarea <<Asociației Mamelor Independente>>, o tânără mamă care până de curând a locuit în Sfântu Gheorghe.

Aceasta a subliniat că persoanele care doresc să participe, trebuie să se programeze telefonic.
„Înregistrarea telefonică este obligatorie, fiind puse la dispoziția celor interesați de eveniment următoarele numere de telefon:: 0753 414 303 sau 0753 042 017. Locurile sunt limitate. Se pot înscrie oameni din judeţul Covasna, din judeţul Braşov, dar şi din alte județe”, a spus Alina, care a subliniat că este foarte important ca oamenii care vin la consultanța să aibă toate documentele medicale la ei.

Cei care se vor înscrie pentru consultații şi vor dori să meargă mai departe, pentru tratament în Turcia, vor beneficia prin intermediul Asociaţiei de servicii complete de asistență, au transmis reprezentanții Asociației.

„Vom fi lângă pacienți în România și în Turcia, ne putem ocupa de transport, cazare, oferte preferențiale cu reduceri, transfer cu mașina spitalului de la și către aeroport în Turcia, translator la dispoziția lor, asistent permanent vorbitor de limba romană la consultații, gratuități în spital, servicii medicale de performanță,” au arătat reprezentanții Asociației.

Despre „Asociația Mamelor Independente”

. .

„Asociația Mamelor Independente” este o organizație nonprofit, fondată la începutul anului 2015, formată din mai mulți specialiști: psihologi, medici, nutriționiști, juriști sau asistenți sociali, care vin în ajutorul mamelor, oferind sprijin și suport pentru a depăși momentele dificile din viața lor și pentru a deveni independente, a spus Alina Deaconu.
„Ne străduim ca, prin intermediul asociaţiei, să fim un sprijin real pentru cele care își cresc copiii singure, să oferim gratuit consiliere, informaţii şi susţinere. Organizaţia este deschisă oricui vrea să se alăture cu un gând bun sau o faptă din suflet și reprezintă un grup de sprijin pentru toate mamele care traversează starea de a fi părinte singur. Se poate înscrie oricine în Asociație”, a menționat Alina.

„Vreau o viață sănătoasă” – titlul unei campanii a Asociației, pentru depistarea precoce a cancerului

În ceea ce privește activitatea recentă a Asociației Mamelor Independente, Alina Deaconu a amintit despre campania de informare şi depistare precoce a cancerului -<<Vreau o viață sănătoasă>>. Campania a fost lansată în luna septembrie şi este încă în derulare, fiind adresată populației in general. „Am demarat şi o campanie pentru sănătate, intitulată <<Vreau o viaţă sănătoasă>> in care avem sprijinul Hiperclinicii <<Medlife>> Galați care a pus la dispoziţie 50 de pachete gratuite pentru verificarea sănătăţii. Campania continuă şi e valabilă pentru toţi membrii asociaţiei, dar nu numai (…). Până acum au beneficiat 40 de persoane de aceste pachete gratuite, prioritate având mamele care își cresc singure copiii. Ne dorm ca, prin aceasta campanie, să sensibilizăm populaţia, pentru ca aceasta să înţeleagă că diagnosticarea precoce poate salva vieți (…)”, a spus Alina Deaconu.
Detalii privind activitatea Asociaţiei pot fi aflate accesând site-ul acesteia, www.mameindependente.info sau pagina de Facebook: https://www.facebook.com/mameindependente/.
Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail