. .
Pentru „Rose de Toma”, aşa cum şi-a denumit reţeta autorul, este nevoie de mai mulţi trandafiri cu petale, de preferat boboci, 300 ml. apă, trei linguri de zahăr, oţet, 2-3 foi de dafin, piper roşu şi negru, o lingură şi jumătate de sare de mare, boabe de muştar, un baton de scorţişoară, usturoi, zeamă de la o lămâie şi hrean.

„Se pun în apă, care anterior este fiartă şi lăsată să se răcească, boabele de muştar şi sarea, apoi se amestecă. Se adaugă zahărul, scorţişoara şi usturoiul. După ce se amestecă din nou, se pune piperul – roşu şi negru -, oţet, dafin, hrean şi zeama de la lămâie. Se pune totul într-o caserolă, după care se adaugă trandafirii. Este de preferat să se folosească boboci de trandafiri. După două săptămâni de păstrat la frigider, trandafirii muraţi se pot consuma în loc de gogonele sau de castraveţi muraţi, de exemplu”, a declarat, pentru AGERPRES, Cosmin Toma.

El a precizat că ar fi indicat să se folosească trandafiri de culoare roz, care ar fi mai aromaţi.

Consultant la mai multe restaurante din Transilvania, Cosmin Toma a participat de-a lungul timpului la diverse competiţii şi expoziţii cu specific culinar.

AGERPRES

www.agerpres.ro

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail