Primarul Antal Arpad consideră că proiectul cu care municipiul Sfântu Gheorghe candidează pentru titlul Capitală culturală europeană 2021, ce are ca temă centrală identitatea personală şi comunitară, va reuşi să dărâme o parte dintre prejudecăţile şi „zidurile invizibile” care despart oamenii şi comunităţile etnice în momentul de faţă.

„Eu sunt un optimist şi am convingerea că, indiferent dacă vom câştiga sau nu acest proiect, Sfântu Gheorghe va fi un oraş în care vor fi mai puţine ziduri invizibile care despart în acest moment oameni şi comunităţi. Şi dacă reuşim să facem acest lucru, şi sigur vom reuşi, atunci am pornit pe drumul cel bun”, a declarat, pentru AGERPRES, primarul municipiului Sfântu Gheorghe.

Primarul a menţionat că Guvernul Ungariei s-a arătat dispus să contribuie financiar la susţinerea programelor culturale dacă municipiul Sfântu Gheorghe va obţine titlul de „Capitală culturală europeană 2021”.

„Vreau să mulţumesc Guvernului maghiar pentru contribuţia dată până acum la pregătirea programelor prin Fundaţia Bethlen Gabor şi vreau să menţionez că avem şi o scrisoare de intenţie din partea Guvernului Ungariei, în cazul în care vom câştiga Guvernul maghiar va cofinanţa programele culturale. Practic, noi am reuşit să mai atragem un stat în acest proiect, în afara sprijinului Guvernului României şi al Uniunii Europene (…) Având în vedere că vorbim despre identitate, eu cred că e normal ca un guvern, chiar dacă e guvernul altui stat, să contribuie financiar la un program atunci când este vorba despre identitatea unei comunităţi care din punct de vedere cultural este foarte apropiată. Cred că noi, maghiarii din Transilvania, trebuie să ne folosim de această dublă calitate pe care o avem, de cetăţeni români şi etnici maghiari, în sensul de a fi protejaţi, iubiţi şi ajutaţi atât de Guvernul României, cât şi al Ungariei”, a mai spus Antal Arpad.

 

Agerpres . .

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail