. . Potrivit declaraţiilor preşedintelui Asociaţiei Vadon din Sfântu Gheorghe, făcute în cadrul unei conferinţei de presă, de anul viitor doreşte să atragă cât mai mulţi fotografi profesionişti care sunt dispuşi să plătească pentru a fotografia animalele sălbatice.

Declaraţia a venit în contextul concursului internaţional de fotografii de natură „TransNatura”, în care a explicat că fotografii care sunt dedicaţi fotografiei de natură merg în diferite zone de pe Glob pentru a surprinde animale sălbatice sau peisaje periculoase.

Astfel, acesta a dezvăluit că şi-ar dori ca de anul viiitor să le pună la dispoziţie fotografilor care îşi doresc să se apropie de fauna din pădurile României, locuri amenajate special pentru acest scop, aşa cum se întâmplă şi în alte zone.

„Ca să vină cei care sunt renumiţi trebuie să ai infrastructura necesară. Ca să facă cineva fotografii speciale cu urşi, trebuie să faci nişte locuri  amenajate ca să ajungă cât mai  aproape de animalul care trebuie fotografiat. Sunt multe tipuri (n.red.- de foişoare) care se fabrică, dar aceste locuri de fotografiat sunt foarte bine amenajate. Sunt destul de scumpe. Nu sunt nişte cocioabe în care ne ascundem să facem fotografii – cândva aşa am început şi noi, dar (…) sunt oameni care se ocupă de treaba asta, care construiesc foişoare de genul acesta. Când ai această infrastructură, atunci oamenii sunt puşi şi să plătească. Nu venim să facem fotografii cu râşi, gratis, pentru că fotografii cu râşi nu face toată lumea. Cei care chiar doresc să facă fotografii profesioniste, atunci plătesc pentru această posibilitate. Noi nu avem încă o ofertă turistică de genul acesta, dar probabil că anul viitor ne apucăm să construim asemenea foişoare”, a declarat Demeter János.

Acesta a dezvăluit că în momentul de faţă sunt în contact cu unul dintre cei mai mari fotografi de natură din lume, premiat, care se ocupă cu fabricarea acestor foişoare. „Noi vrem să avem cu el o conlucrare de lungă durată, ca să abordăm diferite biotopuri, adică să construim nu numai în munţi, ci ca fiecare biotop să fie atins”, a completat preşedintele Asociaţiei Vadon.

Maricela Dan

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail