Tinerii talentaţi la muzică, pictură şi desen, care studiază pentru dezvoltarea talentului lor și care au fost premiați la concursuri naţionale şi/sau internaţionale de arte se pot înscrie în programul de burse private „Bursele stART”.
Programul „Bursele stART”, aflat la a doua ediție, este derulat de Asociația ”Școala de Valori”, în parteneriat cu sponsorul Provident Fincancial Romania IFN S.A și este adresat tuturor celor cu cetăţenie română, cu domiciliul stabil în România, care au vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani, inclusiv, care studiază muzică (instrument sau voce), pictură sau desen, care sunt înscriși într-un club de pictură, desen sau muzică sau într-o instituţie şcolară din România și care au obținut premii la concursuri naționale și/sau internaționale de arte. Persoanele care se înscriu în program şi care, ulterior, sunt selectate de către o comisie de specialitate, pe baza criteriilor stabilite de organizatori, vor primi burse sub forma sprijinului financiar.
. .
„<<StART>> reprezintă un program de burse creat special pentru tinerii artişti în formare, oferindu-le acestora sprijinul material care îi va aduce mai aproape de marile scene şi galerii de artă ale lumii. Categoriile artistice pentru care se acordă bursele sunt desen, pictură şi muzică”, se arată pe site-ul Asociației „Școala de Valori”, www.scoaladevalori.ro.
Conform regulamentului postat pe site-ul menționat, un participant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 2.200 de lei – pentru una dintre secţiunile desen şi pictură și 4.400 de lei pentru secțiunea muzica.
Sprijinul financiar se oferă pentru: achiziţia de materiale, instrumente, echipamente sau alte produse necesare pregătirii solicitantului în vederea obţinerii de performanţe în domeniul artistic (desen, pictură, muzică); acoperirea cheltuielilor necesare pentru participarea la concursuri naţionale, expoziţii și concerte; acoperirea cheltuielilor necesare pentru cursuri de perfecționare acreditate, la una dintre cele trei arii de interes (desen, pictură, muzică).
„Cu ajutorul unei burse, tinerii talentaţi pot achiziţiona materiale, instrumente, echipamente şi orice altceva este necesar pregătirii lor ca muziciani, pictori sau artişti plastici. Vor putea participa la concursuri naţionale, la expoziţii şi concerte sau vor putea urma cursuri de perfecţionare în domeniul artistic ales. Bursierii vor beneficia şi de consiliere pentru dezvoltarea lor profesională şi personală, astfel încât traseul artistic să le fie mai clar şi să se simtă motivaţi să-şi urmeze visul. Mai presus de toate, ei vor da mai departe celor din jur bucuria şi emoţia pe care le simt atunci când fac ceea ce le place”, se arată pe site-ul Asociației „Școala de Valori”, www.scoaladevalori.ro.
Vor fi acordate burse în valoare maximă de 33.000 de lei pentru categoria desen, 33.000 de lei pentru categoria pictură și 66.000 de lei pentru categoria muzică.
Înscrierile pentru ediţia a doua a burselor „stART” se desfăşoară în perioada 26 august – 13 noiembrie 2015.
Cei interesați să aplice pentru acest program vor trebui să completeze dosarul de înscriere conform Ghidului de înscriere disponibil pe site-ul http://scoaladevalori.ro/proiecte/burselestart/ și să îl trimită organizatorilor pe adresa de e-mail [email protected] sau prin poştă sau curier, într-un singur exemplar, la adresa: str. Ion Nistor, nr. 2, mezanin, ap.1, sector 3, Bucuresti, cod postal 030041. Pe plic va trebui să fie menționat: ”Pentru înscriere în programul Bursele stART”.
Data limită de trimitere a documentelor necesare înscrierii în program este 13 noiembrie 2015, data poştei sau a primirii e-mail-ului de înscriere cu documentaţia completă şi corectă.
Informații suplimentare pot fi aflate accesând http://scoaladevalori.ro/proiecte/burselestart/, prin email la adresa: [email protected].
În cadrul primei ediții a programului, 50 de tineri talentaţi la muzică, pictură şi desen au câştigat burse pentru dezvoltarea talentului lor.
Despre Școala de Valori
Potrivit site-ului www.scoaladevalori, „Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală modernă, non-profit, a cărei viziune este transformarea României într-o societate care generează încredere, echilibru şi curaj. De aceea, ghidaţi de valori, ne propunem să construim caractere puternice pentru viitor prin crearea unei comunităţi de adolescenţi autonomi, care acţionează colaborativ, responsabil şi etic”.
Ana Alina Costache