. .

Ansamblul de Dansuri „Trei Scaune” – „Háromszék” din Sfântu Gheorghe îşi deschide noua stagiune de spectacole săptămâna aceasta, cu spectacolul  de teatru – dans „Lăutarii”, subtitrat în limba română.

Spectacolul „Lăutarii”, în regia lui Könczei Árpád, va avea loc vineri, 11 septembrie (a.c.) de la ora 19.00 la Teatrul Tamási Áron, și marchează deschiderea stagiunii 2015/2016, au transmis reprezentanții Ansamblului de Dansuri „Trei Scaune” – „Háromszék”.

Spectacolul de teatru – dans„Lăutarii” prezintă reconstituirea unei nunți tradiţionale din Câmpia Transilvaniei și este un spectacol inedit în repertoriul Ansamblului, premiat și apreciat de către juriu la numeroase festivaluri de teatru.

Potrivit reprezentanților Ansamblului, spectacolul va fi subtitrat în limba română. Biletele pot fi găsite la Biroul de Evenimente Culturale.

În această perioadă, Ansamblul pregătește o nouă producție – un spectacol de dans-teatru folcloric cu titlul „Cununa”, regizat de coregraful Mihályi Gábor, director artistic al Ansamblului Folcloric de Stat din Budapesta. Spectacolul va avea premiera în luna noiembrie.

***

Ansamblul de Dansuri „Trei Scaune” a fost înfiinţat în anul 1990, în Sfântu Gheorghe.„Scopul ansam­blu­lui este culegerea, păs­trarea şi trans­miterea muzicii şi a dan­su­lui pop­u­lar din Tran­sil­va­nia, prin prezen­tări scenice de o înaltă val­oare artis­tică, crearea unor spec­ta­cole reprezen­ta­tive pen­tru muz­ica şi dan­sul pop­u­lar maghiar din Ardeal. În ace­laşi timp, doreşte prezentarea aut­en­tică şi a muzicii şi dansurilor pop­u­lare ale etni­ilor con­locuitoare din Transilvania”, se arată pe site-ul Ansamblului, www.hte.ro. Potrivit aceleiași surse, Ansamblul de Dansuri “Trei Scaune” — „Háromszék” este susținut de Consiliul Județean Covasna.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail