. . Covăsneanul Ciprian Anton, multiplu campion naţional şi internaţional la tenis de câmp în scaun rulant  a participat, în perioada 28-30 august a.c., la prima ediţie a turneului de tenis de câmp în scaun rulant „Bucharest Open Wheelchair Tennis“ care s-a desfăşurat la Bucureşti. Chiar dacă nu s-a clasat pe locul pe care şi-l dorea, sportivul se declară mulţumit de prestaţia sa.

Potrivit declaraţiilor făcute pentru Mesagerul de Covasna, evenimentul organizat de către Fundaţia Licinium, în colaborare cu Federaţia Româna de Tenis (FRT) şi Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), a fost un succes, fiind unul dintre cele mai „de calitate” turnee de tenis de câmp pentru persoanele utilizatoare de scaun rulant din România.

Competiţia a fost una strânsă, iar participanţii au fost de renume mondial, astfel că cei patru sportivi români care au participat, printre care şi covăsneanul Ciprian Anton, au reuşit să treacă de primul tur, ceea ce pentru sportiv reprezintă un motiv de mândrie.

M-am oprit în turul doi pentru că am jucat cu favoritul competiţiei, Nico Lingman din Austria, care a şi câştigat proba. La dublu tot el a câştigat împreună cu israelianul Amir Levi, pe care anterior l-a bătut la simplu. La noi Ionuţ Filisan, care se antrenează cu Alex Berbec, antrenor al Federaţiei Române de Tenis, a reuşit să ajungă până în semifinale. La simplu toţi românii au reuşit să treacă de rimul tur, ceea ce este extraordinar”, a declarat vicecampionul naţional la tenis în scaun rulant, Ciprian Anton.

La prima ediţie a turneului de tenis de câmp în scaun rulant „Bucharest Open Wheelchair Tennis“ au participat 42 de sportivi din 13 ţări, care au concurat la trei categorii: men, woman şi quad,  pentru premii în valoare de 25.000 de euro.

Sportivul covăsnean va mai rămâne două sau trei săptămâni la Bucureşti pentru a face recuperare, dar şi pentru câteva sesiuni de antrenamente centralizate, cu antrenorul Alex Berbec. Acesta a dorit să aprecieze susţinerea de care a avut parte de-a lungul timpului din partea conducerii hotelului Sport, unde a fost cazat cu ocazia participării la turneul de tenis de câmp în scaun rulant „Bucharest Open Wheelchair Tennis“.

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail