Datorită existenţei unor legături de înfrăţire cu judeţele Veszprém şi Zala, Consiliul Judeţean Covasna şi Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna participă la proiectul internaţional de dezvoltarea unor pachete de turism pentru sănătate „OFF TO SPAS” care se implementează prin colaborarea a şapte parteneri din patru ţări. Participanţii proiectului s-au întâlnit pentru prima oară în perioada 26-27 august, la Hévíz (Ungaria), pentru o consultare asupra principalelor măsuri care sunt necesare a fi întreprinse.

Obiectivul proiectului finanţat de către Comisia Europeană, derulat până în septembrie 2016, este acela de a crea noi produse balneologice pentru persoane din grupele de vârstă înaintată (senior), la nivel transnaţional în Europa Centrală, care să extindă piaţa turismului terapeutic şi balnear în acele zone de trimitere unde cererea pentru turismul terapeutic şi de wellness, asociate apelor naturale, este în creștere. Deci, o importanţă deosebită are crearea unei reţele de produse turistice care să ia în considerare nevoile specifice ale persoanelor în vârstă, precum şi îmbunătăţirea calităţii şi mărirea volumului cooperărilor dintre actorii lanțului valoric din turism, asociațiile şi organizaţiile pentru persoanele în vârstă. Creşterea volumului traficului turistic în perioadele de post şi extrasezon, precum şi promovarea turismului ca mijloc al strategiei pentru promovarea îmbătrânirii active şi sănătoase, constituie o parte importantă a proiectului care se va derula pe o perioadă de 15 luni. Creşterea competenţelor profesionale ale operatorilor de turism pentru asigurarea durabilităţii şi capacităţii de dezvoltare a proiectului reprezintă o prioritate la fel de importantă.

Reprezentantul Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului în Judeţul Covasna, Albert Zoltán, care a participat şi el la dezbateri, a declarat: „Proiectul este destinat, în primul rând, pieţelor scandinave şi germane şi pe bună dreptate am putea pune întrebarea: în ce măsură este prezent judeţul Covasna în aceste zone de trimitere. Din punctul nostru de vedere importanţa acestui proiect constă în faptul că serviciile noastre destinate în special persoanelor vârstnice vor ajunge prin intermediul partenerilor noştri la asociaţiile care reunesc persoane vârstnice, şi prin aceasta, tratamentele mofetice şi cele cu apă minerală vor deveni direct comercializabile. Deci, nu vânzările prin agențiile de turism ne vor aduce un avantaj pe termen lung, ci mai degrabă prezenţa noastră pe piaţă împreună cu participanţii proiectului.”

 

Consiliul Judeţean Covasna

Biroul de presă

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail