. . În perioada 28-30 august a.c., se va desfăşura la Bucureşti prima ediţie a turneului de tenis de câmp în scaun rulant „Bucharest Open Wheelchair Tennis“.

Covăsneanul Ciprian Anton, multiplu campion naţional şi internaţional la tenis de câmp în scaun rulant  va lua parte la această primă ediţie a turneului, după cum a declarat pentru „Mesagerul de Covasna”.

Evenimentul, care este organizat de Fundaţia Licinium în colaborare cu Federaţia Româna de Tenis (FRT) şi Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), se va desfăşura la Centrul Naţional de Tenis  din Bucureşti sub sloganul „Performanţa nu are limite, performanţa nu cunoaşte handicap!” şi se va bucura de participarea a 42 de sportivi din 13 ţări. Aceştia vor concura la trei categorii: men, woman şi quad pentru premii în valoare de 25.000 de euro.

„Sper să ajung cât mai departe, în sensul că îmi doresc să ajung măcar în finală, atât la simplu cât şi la dublu. Bineînţeles că îmi doresc să câştig, dar avem sportivi buni care participă. Cel mai bun participant este clasat pe locul 45 mondial, iar noi, cei din România pe locurile 400-600. Eu voi juca la dublu cu un sportiv din Turcia, Turan în cheamă, un sportiv cu care am jucat atât împotriva lui, cât şi împreună la alte turnee. Ne bucurăm că avem sprijinul Federaţiei Române de Tenis, care ne-a pus la dispoziţie 6 terenuri de joc şi 2 de antrenament. Cazarea se va face la hotelul Hilton, un hotel de 5 stele, iar masa o vom lua în diferite locaţii, pentru a promova locurile în rândul sportivilor străini. Mă bucur că şi sportivii străini pot vedea că şi noi putem organiza turnee de calitate”, a declarat sportivul covăsnean Ciprian Anton, vicecampionul naţional al tenis de câmp în scaun rulant.

Potrivit informaţiilor oferite de către acesta, FRT şi-a propus să înfiinţeze un departament paralimpic, prin care sportivii utilizatori de scaun rulant vor fi recunoscuţi ca sportivi legitimaţi, putând accesa mai uşor granturi pentru organizarea de turnee şi participarea la diferite competiţii.

Anul 2015, fiind an preolimpic, tenisul este promovat ca sport de performanţă în mijlocul tinerilor cu handicap, fiind susţinută calificarea la Olimpiada de la Rio din 2016.

„Prin acest turneu, ca ţară, intrăm în circutul internaţional de turnee de tenis de câmp destinat persoanelor cu handicap şi nu în ultimul rând, România îşi face intrarea în clubul select al ţărilor care organizeaza un turneu de băieţi ATP, un turneu de fete WTA şi un turneu WITF pentru sportivi cu handicap”, se arată pe pagina organizatorilor.

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail