Dramaturgul Radu Macrinici a fost numit, ieri, director interimar al Teatrului Municipal Baia Mare, în perspectiva candidaturii oraşului la statutul de capitală cultural europeană în anul 2021.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, acesta va ocupa funcţia până la organizarea concursului pentru ocuparea postului de manager al instituţiei, responsabilităţile sale în acest moment fiind coordonarea activităţii artistice şi configurarea stagiunii 2015 – 2016.

Unul dintre cei mai bine cotaţi dramaturgi români, Radu Macrinici a obţinut în 1997 Marele Premiu al concursului „Cea mai bună piesă a anului”, organizat de UNITER.

Radu Macrinici este cunoscut şi pentru celebrul Festival „ATELIER”, al cărui iniţiator este. Dramaturgul Radu Macrinici îşi doreşte să animeze viaţa Teatrului Municipal Baia Mare, iar primarul Cătălin Cherecheş şi-a exprimat convingerea că experienţa acestuia va reprezenta un atu pentru oraş în perspectiva candidaturii pentru obţinerea titlului de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

„Domnul Macrinici este un om în care am foarte mare încredere din punct de vedere artistic. Va aduce, cred, o nouă şi o pozitivă lumină asupra Teatrului Municipal Baia Mare, va dinamiza şi va avea un rol important în conjunctura nominalizării municipiului ca şi Capitală Europeană a Culturii 2021. Un artist emblematic care este director al teatrului trebuie să se ocupe de actul artistic şi mai puţin de plătitul facturilor de întreţinere, de renovări. Pe această parte va fi o altă persoană implicată în zona administrativă şi care va degreva un manager specialist în teatru de aşa – zisul balast administrativ. Eu cred că, încet încet, aşezăm viaţa culturală şi artistică a municipiului Baia Mare în nişte limite ale performanţei şi ale normalităţii, şi cred că acest lucru va putea aduce Baia Mare într-o poziţie câştigătoare în ceea ce priveşte candidatura pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021″, a declarat Cătălin Cherecheş.

De asemenea, dramaturgul Radu Macrinici a spus la numirea în funcţie că îşi doreşte să pună cât mai repede în mişcarea activitatea artistică a teatrului din municipiul Baia Mare.

„Îmi doresc să pot să încep să configurez stagiunea. Să văd ce se poate face cu mijloacele pe care le am ca şi director interimar pentru că nu sunt prea multe pârghii. Dar oricum eu sunt specialist pe partea artistică, deci vă pot spune că voi discuta cu regizori, voi încerca să aduc actori. Vom porni segmentul artistic al teatrului. Partea administrativă s-ar putea să mai aştepte pentru că aşteptăm şi managerul de după concurs, dar sigur pe partea artistică o să vedeţi în curând nişte rezultate. Sperăm să scoatem teatrul din mica amorţire care l-a cuprins”, a spus Radu Macrinici.

AGERPRES

 www.agerpres.ro

. .

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail