Teatrul Andrei Mureșanu din Sfîntu Gheorhe caută voluntari pentru proiectele următoare:

 

  1. Spectacolul „Contra progresului” de Esteve Soler, regia Cristina Ban. Sunt necesari 10 voluntari, cu vârste între 16 și 22 de ani, zilnic, în perioada august – septembrie 2015.
  2. Spectacolul „Doi galbeni” după Ion Creangă, în regia Mirela Bucur. Sunt necesari 10 voluntari, cu vârste între 16 și 22 de ani, zilnic, în perioada septembrie – octombrie 2015.
  3. Spectacolul „Trei rupturi” de Remi de Vos, regia Radu Afrim. Sunt necesari 10 voluntari, cu vârste între 16 și 22 de ani, zilnic, în perioada octombrie – noiembrie 2015.
  4. Spectacolul „Orb de mină” de Szekely Csaba, regia Catinca Drăgănescu. Sunt necesari 10 voluntari, cu vârste între 16 și 22 de ani, zilnic, în perioada ianuarie – februarie 2016.
  5. Festivalul Internațional de Teatru „Atelier”, ediția XXIII. Sunt necesari 20 voluntari, cu vârste între 16 și 30 de ani, săptămânal în perioada aprilie – mai 2016 și zilnic în perioada mai iunie – 2016

Scopul programului este atragerea către teatru şi înţelegerea mecanismelor de organizare ale unui spectacol, respectiv ale unei manifestări culturale. Organizarea şi gestionarea de evenimente culturale, abordînd toate etapele proiectului: planificarea, implementarea, încheierea şi evaluarea. Se va pune accent şi pe natura iniţiativelor care contribuie la îmbunătăţirea propunerii culturale şi la consolidarea obiectivelor unui proiect de spectacol.

. .

 

Obiectivele programului sunt: dezvoltarea competenţelor şi abilităţilor de lucru în echipă; înţelegerea mecanismelor de organizare ale unui spectacol / unei manifestări culturale; stimularea implicării voluntarilor în activitatea de organizare a spectacolelor.

Organizatorul de spectacole se ocupă de organizarea de evenimente culturale în cadrul unor instituţii pentru spectacole sau agenţii specializate. Acesta este cel care pregăteşte un plan organizatoric şi identifică resursele necesare, în funcţie de cerinţele beneficiarului şi este responsabil pentru supravegherea tuturor etapelor de realizare ale proiectului, astfel încât să obţină un echilibru între preferinţele publicului, calitatea artistică şi limitele bugetului. Organizatorul de spectacole este şi coordonatorul structurii organizatorice, garantând realizarea zilnică a activităţilor de producţie, a aspectelor artistice (într-o măsură variabilă, în funcţie de caz) şi pe cele legate de resursele umane.

Voluntarii vor dobândi/dezvolta competenţe de comunicare, abilităţi şi competenţe de cooperare şi muncă în echipă, competenţe de gîndire creativă şi aptitudini de implicare în activităţi intersectoriale şi vor asimila aspectele cele mai inovative ale marketing-ului cultural, care are o importanţă strategică pentru orice instituţie care se ocupă de spectacole, pentru a ajunge la un public nou şi pentru a-l fideliza. Înscrierile se pot face pe adresa de mail [email protected] sau la sediul Teatrului Andrei Mureșanu(persoana de contact – Horațiu Fâra).

Conform legii 78/2014, activitatea de voluntariat se consideră experiență profesională și/sau în specialitate, în funcție de tipul activității, dacă aceasta este realizată în domeniul studiilor absolvite.

 

Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fndului ONG în România.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail