. . Numărul vizitatorilor care coboară în salina Praid este mult mai mare decât anul trecut, datele statistice arătând că peste 6.500 de persoane se află în subteran, în fiecare zi, pentru relaxare şi tratament.

Şeful Serviciului de Turism al Salinei Praid, Ilie Colorian, a declarat pentru AGERPRES că în acest moment numărul persoanelor care au coborât în subteran este mai mare cu 33.000 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi toate informaţiile arată că se va depăşi în acest an numărul record înregistrat anul trecut de 537.000 de mii de vizitatori la salină.

„Avem peste 6500 de oameni permanent în subteran, în incinta turistică, avem cu peste 33 de mii de vizitatori mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, iar la ştrandul cu apă sărată media a fost 2.500 de vizitatori zilnic. (…) Anul acesta, din tot ce se vede, vom depăşi cei 537.000 de vizitatori de anul trecut”, a declarat Ilie Colorian.

Potrivit acestuia, românii au început să redescopere destinaţiile turistice din ţară şi sunt tot mai atraşi de Transilvania.

„Toate statisticile pe care le-am văzut arată că oamenii au reînceput să descopere frumuseţile din România, iar zona aceasta îi atrage. Toată lumea vorbeşte de Transilvania, iar printre obiective este şi salina Prai”, a explicat Ilie Colorian.

La Praid vin turişti din întreaga ţară, dar şi din ţări îndepărtate ale lumii, precum China sau Japonia, pentru relaxare şi pentru tratarea sau prevenirea afecţiunilor respiratorii.

În galeria de vizitare, aflată la 120 metri adâncime, vizitatorii şi bolnavii au la dispoziţie diverse facilităţi, cum ar fi un parc de aventură, perfect securizat, un spaţiu de joacă gonflabil pentru copii, un cinema 3 D, dar şi locuri de creaţie pentru cei mici. De asemenea, doritorii pot face şi mişcare în subteran, întrucât au la dispoziţie mese de ping-pong, dar pot participa şi la ore de gimnastică, iar pasionaţii de Internet au acces la wireless. Tot în salina Praid s-au amenajat o cafenea, un restaurant dar şi o galerie a vinurilor. În subteran este deschisă şi o capelă ecumenică, unde se ţin slujbe ortodoxe, reformate şi catolice, dar şi un mic muzeu cu istoricul salinei.

Începuturile Salinei Praid datează încă din epoca romană, în unele documente fiind amintite patru excavaţii de suprafaţă „tip amfiteatru”.

În apropierea comunei Praid se află şi „Muntele de Sare”, o rezervaţie geologică inclusă în zonele naturale protejate de interes naţional, care are aproximativ 60 de hectare şi unde cresc plante extrem de rare, unele unice în România.

AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail