La Galeria de artă „Kádár László” din Stațiunea Balenoclimaterică Covasna a avut loc, recent,  vernisajul expoziţiei de grafică a artistei Hervai Katalin din Sfântu Gheorghe, care a expus mai multe lucrări cu temă religioasă foarte bine venite acum în postul Adormirii Maicii Domnului.

 

Datorită talentului său  a numeroaselor sale expoziții  și reușite artistice, Hervai Katalin figurează la marele ex libris care a fost premiat cu Medalia de Aur la Bienala de la Malbork (Polonia) din 1990.

Marele critic de artă covăsnean Gazda József a făcut prezentarea acestei expoziții în maniera-i binecunoscută.

Momentul artistic a fost susținut de cunoscuta rapsoadă Katalin Thiesz, nimeni alta decât soția primarului orașului Covasna, cea care a cântat și ne-a încântat cu vocea ei inconfundabilă două piese cu titlurile: Ne-au pictat cea mai frumoasă seară… în negru” și  „Trenul acesta dacă a pornit… să plece ! ”

Un public cald a fost alături de artista Hervai Katalin care, vizibil emoționată, a ținut să mulțumească celor prezenți.

. . „Pe Calea Mântuirii,  Hervai Katalin ne prezintă în manieră proprie și în stilul ei grafic de mare delicatețe artistică Evanghelia Lui Hristos, pentru ea însăși și pentru marele public, pentru a ajunge în Împărăția Lui Dumnezeu, acolo unde de fapt îi ieste locul” – ne spus Matei Schinteie  critic de artă din Covasna, prezent la acest deosebit eveniment cultural.

        Expoziția poate fi vizionată de localnici și de turiștii veniți la tratament,  timp de o lună de zile.

M.D.C

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail