. . Înscrierile în Asociația Națională a Infirmierelor, înființată în cadrul unui proiect implementat de Asociația „Caritas Alba Iulia” – Asistență Medicală și Socială, în parteneriat cu Asociația „Four Change” și Centrul  „Diecezan Caritas Iași”, continuă. Până în prezent, în Asociație s-au alăturat peste 20 de persoane din județul Covasna.

Asociaţia Naţională a Infirmierelor –  asociaţie profesională pentru infirmierele din România, angajate în sistemul social și medical, public și privat – a fost înfiinţată în cadrul proiectului „Calificarea femeilor în meseria de infirmier o șansă pentru servicii medicale și sociale de calitate”, implementat de Asociația Caritas Alba Iulia în parteneriat cu Centrul Diecezan Caritas Iași și Asociația Four Change şi cofinanţat prin Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 — Investește în oameni!

Potrivit unui comunicat de presă transmis de către inițiatori, misiunea asociaţiei este să reprezinte interesele infirmierelor din România pentru ca acestea să îşi exercite profesia la cel mai înalt standard de calitate şi profesionalism.

În aceeași sursă se menționează că pentru realizarea misiunii sale, Asociaţia Naţională a Infirmierelor îşi propune: să promoveze drepturilor și interesele femeilor calificate sau în curs de calificare ca infirmiere, să organizeze programe de pregătire profesională, să asigure schimbul de informaţii cu Ministerul Sănătăţii în vederea exercitării profesiei de către infirmieri, să elaboreze criterii şi standarde privind asigurarea calităţii serviciilor de îngrijiri de sănătate, proiecte de metodologii, de ghiduri şi de protocoale de practică, pe care le va propune spre aprobare Ministerului Sănătăţii.

Potrivit comunicatului de presă, membrii Asociaţiei Naţionale a Infirmierelor (ANI) vor beneficia de următoarele servicii: sprijin pentru rezolvarea problemelor de natură juridică, informare periodică despre legislația în domeniu și informații utile din domeniul social și medical, oportunităţi de formare profesională și schimburi de experiență, participare la întâlniri cu factori de decizie din domeniul social și medical, participare directă la luarea deciziilor privind activitatea ANI.

Persoanele interesate, care au calificarea de infirmier, se pot înscrie. Conform comunicatului de presă, înscrierea ca membru în Asociaţia Naţională a Infirmierelor este gratuită şi nu presupune o cotizație anuală.

Reprezentanta „Caritas Alba Iulia”, Hubbes Kinga, manager zonă județul Covasna ne-a spus ieri că Asociația are 80 de membri, în prezent, din care 26 din județul Covasna.

Informații suplimentare despre Asociație și despre proiectul în cadrul căruia aceasta a fost constituită, pot fi obținute accesând site-ul http://www.infirmiera.ro/.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail