Grădina Zoologică din Braşov, redeschisă în octombrie 2014 după mai bine de doi ani de ample lucrări de reabilitate şi extindere a suprafeţei acesteia, de la patru la zece ha, a avut un număr record de vizitatori în prima jumătate a acestui an.

„Numărul vizitatorilor Grădinii Zoologice, de la 1 ianuarie până la jumătatea lunii iulie a fost de 140.000, număr record dacă avem în vedere că în anul 2011, în tot anul au fost 124.000 de vizitatori. Modernizarea acesteia, creşterea numărului de specii de animale, manejul care a devenit funcţional atrage din ce în ce mai mulţi vizitatori. Lucrăm şi la finalizarea planetariumului şi atunci vizitatorii vor mai avea încă un loc de vizitat în cadrul grădinii zoologice. Purtăm discuţii cu alte grădini zoologice din ţară pentru achiziţia unor animale, dar şi cu reprezentanţi de la Asociaţia Europeană a Grădinilor Zoologice (EAZA), care ne vor indica ce animale se pretează a fi achiziţionate pentru grădina zoologică de la Braşov”, a afirmat luni, într-o conferinţă de presă, viceprimarul Ciprian Bucur.

La rândul său, Alin Pânzaru, directorul Grădinii Zoologice, a declarat că lipsesc multe animale de la Grădina Zoologică din Braşov, dar în urma recomandărilor primite de la specialiştii Asociaţiei Europene a Grădinilor Zoologice se vor face o serie de achiziţii de animale.

„Există posibilitatea de a aduce zebre, o cămilă cu două cocoaşe, o specie nouă de urşi din zona Anzilor, ursul cu ochelari şi dacă reuşim, şi o specie mai deosebită de leoparzi. Suntem în discuţie şi cu alte grădini zoologice din ţară pentru a cumpăra sau prin donaţie să aducem lebede, pelicani, răpitoare, pentru a popula spaţiile libere pe care le mai avem. Zilele trecute Grădina Zoologică a primit un pui de căprioară de la un braşovean care l-a găsit în pădure, cel mai probabil pierdut de mama sa. Facem apel la cetăţenii care găsesc animale în pădure să nu le mai ducă acasă”, a precizat Alin Pânzaru.

Totodată, conducerea Grădinii Zoologice a anunţat că scoate la vânzare zece cai, la preţul de 1.000 de lei fiecare.
De la jumătatea lunii iulie, în cadrul Grădinii Zoologice funcţionează un post de poliţie şi un dispecerat al Poliţiei Locale, care monitorizează 24 de ore din 24, cu un număr de 40 de camere de luat vederi amplasate în incinta Grădinii Zoologice, dar şi alte opt camere de luat vederi de pe domeniul public, în special din zona lacului Noua, din cartierul cu acelaşi nume, tot ce se întâmplă în aceste perimetre, în vederea menţinerii ordinii şi liniştii publice.

AGERPRES

. .

www.agerpres.ro

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail