. .

Universitatea „Transilvania” are în oferta educaţională pentru anul universitar 2015-2016, două noi programe de studii de licenţă cu frecvenţă, Limba chineză şi Ingineria Biomaterialelor.

Limba chineză se va putea studia în cadrul Facultăţii de litere, existând un număr de 30 de locuri, toate bugetate, iar la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor s-a lansat programul Ingineria Biomaterialelor, unde există un număr de 60 de locuri, din care 23 sunt bugetate.

„Pentru Limba chineză, deja după două zile de când au început înscrierile la Universitatea „Transilvania”, s-au depus 14 dosare. Cred că numărul de 30 de locuri se va completa. Conform regulamentului, dacă sunt 25 de înscrişi, cursul poate funcţiona. Este ceva nou şi sperăm să fie un program atractiv, dacă ţinem cont de creşterea relaţiilor economice în această zonă. Cu siguranţă vor fi tineri interesaţi să studieze limba chineză şi la Braşov”, a declarat pentru AGERPRES prorectorul cu relaţiile publice al Universităţii „Transilvania”, prof. univ. dr. med. Liliana Rogozea.

În ceea ce priveşte numărul de locuri pentru anul universitar 2015-2016, în cele 18 facultăţi, pentru studii de licenţă, acesta este de 6055, din care 2777 sunt bugetate.

Cu excepţia Facultăţilor de Medicină, Muzică şi a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane, unde se susţin examene tip grilă şi probe de aptitudini, la celelalte facultăţi admiterea se face exclusiv pe baza mediei obţinută la examenul de bacalaureat.

Pentru forma de Învăţământ la Distanţă (ID), sunt disponibile un număr de 960 de locuri, iar la forma de Învăţământ cu Frecvenţă Redusă (IFR), există un număr de 435 de locuri.

Pentru Masterat, forma de învăţământ cu frecvenţă sunt disponibile 3.245 de locuri la cele 18 facultăţi, din care 1280 de locuri sunt bugetate, iar pentru învăţământul cu frecvenţă redusă sunt disponibile 225 de locuri.

Înscrierile pentru anul universitar 2015-2016 au început luni şi vor continua până la sfârşitul săptămânii. Taxa de înscriere este de 100 de lei, cu excepţia facultăţilor de medicină şi muzică, unde este de 150 de lei.

În ceea ce priveşte taxa de şcolarizare pentru locurile nebugetate, aceasta este între 2500 şi 3000 de lei, în timp ce la Medicină şi Muzică taxa este de 5500 de lei pe an.

AGERPRES

www.agerpres.ro

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail