La data de 03 iulie 2015, în jurul orei 11:00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Zăbala aflaţi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, au oprit pe DJ 121 un autoturism condus de către numitul G. S. de 48 de ani.

 

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a indicat o alcoolemie de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 05 iulie 2015, în jurul orei 00:50, poliţiştii din Întorsura Buzăului au oprit în trafic un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 35 de ani, iar la testarea cu aparatul etilotest a reieşit că acesta avea o alcoolemie de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot la data de 05 iulie 2015, în jurul orei 18:40, poliţiştii din Baraolt au oprit pe DJ 131, un autoturism condus de către un bărbat de 43 de ani. În urma testării cu aparatul etilotest s-a stabilit că şoferul avea o alcoolemie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile au fost întocmite dosare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

Poliţiştii atrag atenţia şoferilor să evite să se urce la volan după ce au consumat alcool. Situaţiile în care şoferii băuţi sunt depistaţi de poliţişti în trafic şi amendaţi, sunt cazurile fericite, când se evită potenţiale tragedii. Alcoolul nu este prieten cu volanul, iar pericolul nu îi pândeşte doar pe cei care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, ci şi pe ceilalţi participanţi la trafic.

IPJ Covasna

 

  . .

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail