La data de 02 iulie 2015, poliţiştii din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice au desfăşurat activităţi de control în trafic pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor la regimul silvic.

În cadrul activităţilor desfăşurate a fost oprit în trafic un autovehicul condus de către un bărbat din comuna Ghelinţa, care transporta  lemn rotund, de esenţă  răşinoase. În urma verificărilor s-a constatat că lemnul nu avea trecut în avizul de însoţire primar, codul unic emis de programul SUMAL. De asemenea, s-a constatat că nu corespundea cantitatea de lemn înscrisă în documentele legale, cu cea transportată  în realitate – în acte erau trecuţi 32 mc de lemn, iar în realitate cantitatea era de circa 45 mc.

Poliţiştii l-au sancţionat pe bărbat cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 de lei, iar lemnul a fost ridicat în vederea confiscării.

Tot în cadrul acestei acţiuni, pe raza localităţii Ghelinţa a fost depistat un bărbat din comună, care transporta cu un tractor rutier circa 1 mc de lemn pentru foc specia fag. În urma verificărilor s-a stabilit că bărbatul nu avea documente legale de transport sau provenienţă.

Şi în acest caz a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 2.000 de lei, iar lemnul a fost ridicat în vederea confiscării.

. . IPJ Covasna

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail