În contextul unei discuţii despre lucrările de amenajare şi extindere a parcului Elisabeta din Sfântu Gheorghe, deputatul Horia Grama a afirmat că îşi face griji cu privire la poziţionarea a ceea ce va fi un balaur de pământ în faţa clădirii Consiliului Judeţean.

Acesta a spus că a purtat o discuţie cu primarul oraşului Sfântu Gheorghe, care  i-a dat asigurări că temerile pe care comunitatea romînească le-a exprimat de la anunţarea proiectului, nu sunt întemeiate. Totuşi, deputatul PSD consideră că reacţia edililor ar fi trebuit să fie alta, având în vedere valul de suspiciuni şi reacţii negative.

„Primarul mi-a spus că e o manipulare, că nu este adevărat şi că balaurul este transversal şi că nu acoperă monumentul. Nimic din ceea ce îi este teamă comunităţii româneşti nu este real. (…)Părerea mea sinceră este că dacă a văzut că există nişte suspiciuni, domnul primar ar fi trebuit să nu insiste. Nu înţeleg de ce l-ar face neapărat aici. De ce nu ar putea să-l facă în altă parte, în tot parcul?  (…) Am înţeles că proiectul este încă în studiul de fezabilitate, deci nu este finalizat. Cred că e nepotrivit acolo şi nu  ştiu ce simbolizează acolo o movilă. Nu avem ce să facem pentru că,  pe baza legii, Consiliul Local hotărăşte, dar Consiliul Local trebuie să ţină cont şi de comunitate, români sau maghiari. Ar trebui să fie mai sensibili pentru că din patru în patru ani se duce să le ceară votul”, este de părere deputatul PSD.

În acelaşi context, acesta a amintit că „Mihai Viteazul a fost cel mai mare prieten al secuior”, neînţelegând de ce ar vrea ca acest monument să fie acoperit. „Tot grupul statuar asta ne şi arată: că secuii au fost cei mai buni aliaţi. Sper că nu vor să-şi renege istoria”, a mai spus Horia Grama.

. . Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail