. . Potrivit deputatului Horia Grama, prim ministrul Victor Ponta nu poate să demisioneze din funcţia pe care acesta o ocupă din mai multe motive, printre care se numără încrederea populaţiei, dar şi treaba bine făcută care a menţinut ţara pe un trend financiar ascendent.

„Premierul are un mandat. Nu e de capul lui acolo. A ajuns acolo prin nişte alegeri câştigate de USL cu un anumit program. Eu zic că în proporţie de 80%, poate şi mai mult din programul USL a fost pus în aplicare. (…) Ponta a fost primit şi susţinut de nişte formaţiuni politice,  şi are o responsabilitate. Nu poate să plece când vrea el. Această susţinere s-a dovedit: a fost moţiunea de cenzură, a fost în Parlament cu solicitarea începerii urmăririi penale, care nu a primit voturile necesare, deci semnalul e dat. Şi în opinia publică, în sondaje, cu toate că se încearcă compromiterea şi scoaterea premierului de acolo cu dosare penale, populaţia are încredere în guvernul Ponta. Eu am văzut nişte sondaje în care peste 50% nu doresc ca Ponta să plece de la guvernare”, a declarat Horia Grama.

Acesta este de părere că în ultima vreme s-au aruncat tot felul de zvonuri negative în ceea ce priveşte guvernul Ponta, şi au fost folosite tot felul de unelte juridice forţate pentru a da jos guvernul şi a destabiliza încrederea populaţiei în actualul guvern. În opinia deputatului covăsnean, prim ministrul ales în fosta colaiţie USL a reparat toate greşelile pe care celelalte guverne le-au făcut înainte, a reuşit să menţină România pe creştere, a luat tot felul de măsuri care au stabilizat economic ţara şi, implicit a crescut nivelul de trai al populaţiei.

„Interesul naţional este să se continue actuala guvernare, care este foarte bună, să ducă ţara pe trend cresător economic, să crească nivelul de trai al populaţiei şi, dacă ne referim şi la siguranţă, având în vedere tot ce ar însemna distorsiunile instalării unui nou guvern, nu cred că este în interesul naţional ca un an de zile să asistăm la o nouă degrigoladă până se instalează un nou guvern. Cred că în interesul naţional este ca acest guvern să-şi ducă mandatul până la capăt, să tragă linie,  să  vadă toată lumea dacă s-a ţinut de promisiuni şi de programul cu care a venit la guvernare, şi oamenii să judece în consecinţă la următoarele alegeri parlamentare. (…)Se aruncă foarte multe zvonuri pe piaţă astfel încât să reuşească să rupă coaliţia sau să întoarcă opinia publică. Dar oamenii văd că au fost refăcute nivelurile salariale, că începând cu TVA-ul la pâine şi continuând la alimente, TVA-ul a scăzut, oamenii văd că s-a votat legea voucherelor de vacanţă. Oamenii văd că s-a adoptat noul Cod fiscal care o să creeze o mai mare putere de cumpărare”, a mai spus deputatul.

Întrebat despre salariile mici ale funcţionarilor publici, dar şi a angajaţilor din sistemul privat care se plâng deopotrivă de puţinii bani pe care îi primesc la sfâşitul lunii, deputatul a spus că există o lege a salarizării pe baza căreia se calculează salariile din ţară, care este îmbunătăţită. În opinia acestuia, dacă trendul va fi unul ascendent, în următorii 20 de ani am putea avea salarii comparabile cu vecinii noştri din vestul şi centrul Europei.

„Cu toate că regimul Băsescu a tăiat 25%, ceea ce a însemnat mai mult pentru că au tăiat şi sporuri şi altele, toate au fost redate. Au fost şi creşteri salariale în funcţie de inflaţie care nu au fost mari şi semnificative, dar atâta poate să suporte ţara şi bugetul. Pe resursele suplimentare şi pe o fundamentare serioasă, noi aşteptăm în toamnă o nouă lege a salarizării care să fie mult mai echitabilă şi să creeze cât de cât celor care lucrează în administraţie să aibă o viaţă decentă.

Avem foarte mult de recuperat faţă de ţările mai dezvoltate, dar dacă menţinem trendul acesta este posibil ca în 15-20 de ani să ajungem cât de cât la acelaşi nivel”, este de părere deputatul Horia Grama.

 

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail